Tutorijal: Našminkajte se kao Anđelina Džoli

Moda i lepota 27. feb 202012:02 > 11. maj 2021 12:12
Anđelina Džoli; Foto: Profimedia.rs

Anđelina Džoli dobro zna kako da istakne svoje adute, pa i kad je reč o šminkanju. Oči su joj uvek mačkaste, uokvirene crnom, jagodice blago izražene, a pune usne oblikuje neutralnim ili crvenim karminom. Deluje prilično jednostavno kopirati je u tome, ali treba znati kako.

Od brojnih tutorijala koji nas uče kako da se našminkamo kao poznate žene, posebno je popularan onaj u kojem Emili Didonato i Erin Parsons pokazuju kako svaka devojka može da liči na prelepu Anđelinu Džoli.

Anđelina Džoli; Foto: Profimedia.rs

Nakon standardnog nanošenja podloge i ujednačavanje tena, prvi korak je oblikovanje obrva – u Emilinom slučaju bilo je potrebno zatamneti ih i istanjiti smeđom olovkom.

„Cat eyes“ tehnika nije uvek ista. Anđelina ne koristi mnogo senke za oči, a što se boje tiče, dovoljna vam je svetlo smeđa. Ionako je crni krejon kojim oblikuje oko najbitniji. On ide u debelom potezu i na kraju se izvija, čineći oko mačkastim. Liniju treba ublažiti četkicom kako bi se dobio „smokey“ efekat, a onda se linija izvlači i ajlajnerom. Veštačke trepavice ne idu celom dužinom oka, pa će verovatno biti potrebno da ih skratite.

Emili ima mali nos, pa je konturisanje bilo brzo, a braonkasta senku za oči poslužila je i za poteze pre nanošenja rumenila kako bi joj istakla jagodice. S rumenilom treba oprezno, Anđelina nikad nema rozikaste obraze.

Što se tiče karmina uglavnom nosi „nude“ ili crveni, a šminkerka je efekat njenih punih usana dobila takođe uz pomoć senke za oči. Prvo ih je oblikovala i povećala olovkom u boji Emilinih usana, zatim premazala bež karminom, a poseban trik je u senčenju usana svetlo smeđom. Pogledajte kako je to izvela i s kakvim rezultatom.