Savršen razdeljak: Izaberi liniju koja odgovara tvom licu

razdeljak
Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje male nedostatke.

Neke žene godinama se pridržavaju frizura s omiljenim razdeljkom, tačnije onim za koji smatraju da im najbolje pristaje.

Jednostavna linija na glavi naime može dramatično da promeni izgled lica, popravi sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasi.

Zato se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na koji smo navikli – isplati. Na sajtu avaz.ba izdvajaju prednosti i mane za tri vrste razdeljka.

Najbolje za tanku kosu: Duboki razdeljak na stranu

Duboki bočni razdeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a izvrsno funkcioniše na kratkoj i dugačkoj kosi. Crte lica ovde nisu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti s obzirom na to da ovako očešljana kosa smanjuje lice, posebno u kombinaciji s dugim šiškama.

Preporuka je da se očešljate na stranu, ali ne i zaližete. Ovaj razdeljak će skrenuti pažnju s lica, zbog čega je idealan kod istaknutog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posređani zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdeljka. Pre oblikovanja kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će kosu omekšati.

Najbolje za okrugli ili četvrtasti oblik lica: Razdeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako važi za jedini koji odgovara svakom obliku lica. Ali njegov mali minus je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglom i četvrtastom licu najbolje stoji razdeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, ovaj je razdeljak najbolje izbegavati jer će lice dodatno zaokružiti.

Kod stilizovanja kosu podelite na polovini glave, te svaku stranu zasebno, pramen po pramen, izvlačite od korena kako bi se dobilo na volumenu.

Najbolje za svaki oblik lica: Običan razdeljak na stranu

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdeljkom na stranu čine se užim, a razdeljak može prekriti i neke bore.

Preporuka je s vremena na vreme prebacivanje razdeljka s jedne strane na drugu ili pomeranje razdeljka malo više ulevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promena strane razdeljka u trenutku će osvežiti izgled.

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram