Kraljica Leticija celo leto nosi jedne iste sandale – s razlogom

espadrile
Foto:

Leti ne izlazi iz ovog komada.

Udobne espadrile na platformu prvi je na modnu pistu izneo Yves Saint Laurent početkom 1970-ih. Od tada su ove popularne sandale neizostavan deo auftifa tokom vrelih dana. Žene širom sveta ih prosto obožavaju, a posebno španska kraljica Leticija.

Svaka od nas ima onaj svoj omiljeni komad koji voli da ponese više puta, ali deluje da kraljica Leticija ne zna za drugu obuću osim epsadrila na platformu.

Razlog je jednostavan – ova obuća je stvorena da bude funkcionalna i laka za nošenje, a uz to klasična espadrila potiče iz njene rodne Španije. Datira iz 13. veka, a danas je toliko popularna da je žene nose i u formalnijim prilikama.

Primer je baš kraljica Leticija koju retko kad vidimo u javnosti bez njih. Nosi ih i uz cigaret panatalone, i uz midi-haljine, i uz duge suknje. Očigledno su je osvojile kao nijedne druge, samo povremeno promeni boju i materijal.

Neki je kritikuju, posebno kada ih obuje na zvanične prijeme, ali ona ne mari.

Baš poput vojvotkinje od Kembridža, koja voli svoje platnene espadrile brenda Castaner Carina, kraljica Leticija se iznova okreće svojim omiljenim modelima čim krene toplije vreme.

Tako je bilo i nedavno kada je šarmantna kraljica posetila sedište UNICEF-a u Madridu. Pojavila se u dugoj deseniranoj haljini i braon kožnim espadrilama na platformu.

Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tako je još jednom pokazala idealan letnji autfit koji je i udoban, i vrlo zanimljiv.

Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Danas kraljica Leticija ima zavidnu kolekciju espadrila, možda i najveću među poznatim ličnostima. Od belog platna do žutosmeđe kože, ova modna ikona iz Španije uvek ima par koji će sjajno upotpuniti svaki njen autfit.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram