Roksandino iznenađenje na Nedelji mode u Londonu

Roksanda
Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

Najuspešnija srpska dizajnerka Roksanda Ilinčić predstavila je svoju kolekciju za jesen/zimu 2022 na Nedelji mode u Londonu. Roksandin zaštitni znak su boje koje koristi na promišljen način, a koje uvek pričaju uzbudljivu modnu priču.

Prethodna kolekcija srpske dizajnerke bila je inspirisana plesom, dok smo ove sezone imali priliku da vidimo mnogo više prizemnijih, praktičnijih odevnih komada, koje možemo da zamislimo u užurbanoj svakodnevici.

Roksanda je pozvala svoju blisku prijateljicu, irsku umetnicu Evu Rotšild, da sarađuje na njenom istraživanju „dualnosti između realizma i snova“.

Foto:Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

„Evin osećaj za boju i smeli grafički rad su nešto što mi zaista govori“, kaže Roksanda o harmoničnoj kakofoniji fluorescentnih i neutralnih boja, koja tako dobro funkcioniše u njenom svetu.

Foto:Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

*

Roksanda
Foto: xx / Avalon / Profimedia

*

Roksanda
Foto: xx / Avalon / Profimedia

Kada se prepoznatljiv logo Fila pojavio ispod jedne od njenih haljina, to je izazvalo talas iznenađenja na reviiji. Ovaj detalj je najavio saradnju srpske dizajnerke sa retro italijanskim sportskim brendom.

*

Roksanda
Foto: xx / Avalon / Profimedia
Roksanda
Foto: xx / Avalon / Profimedia

Romantizam Roksandine odeće dobio je funkcionalniji zaokret. Kolekcija uključuje jarke, žive boje, ali i poslovnu odeću u smirenim tonovima, poput odela, blejzera, kombinezona.

Roksanda nam pokazuje i koliko zabavna može biti slojevitost – pa vraća komade poput prsluka, koji se nose na neočekivan način, na primer  – preko sakoa.

Revija se završava autfitima s neverovatnim volumenom koji su čista modna fantazija.

Definitivno je ovo još jedna kolekcija koja će utemeljiti njeno ime na mapi najuzbudljivijih svetskih dizajnera.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram