Pravila šta se nosi uz braon garderobu nisu više ista

Braon
Foto: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zaboravite na ono što su nosile vaše mame.

U nekom trenutku, neko je negde smislio pregršt modnih pravila koja nikada nisu imala smisla. Bela boja se nosi leti. Poslovno oblačenje podrazumeva da ne sme da se vidi ni delić gole kože. Teget i braon odeća se miksuje samo uz stvari koje su u određenom rasponu boja. Ovih dana nosimo belo zimi, a generacija Z oblači topove u kancelariju. Šta se još promenilo? Saznali smo da uz braon idu donedavno nespojive boje.

Braon, bez obzira na nijansu, se smatra neutralnom bojom, što znači da ne samo da se dobro slaže sa drugim neutralnim i zemljanim tonovima, kao što su crna, krem, bela i maslinasto zelena, već radi i na balansiranju svetlijih boja. Ako ste još uvek ste zbunjeni i ne znate šta da nosite uz braon, imamo neke ideje.

Žuta

Braon
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istina je da žuta ima tendenciju da privuče pažnju, ali ako želite da ublažite stvari i učinite da se ti svetli komadi manje ističu, stilizujte ih uz pomoć braon komada.

Ljubičasta

Braon
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tamno ljubičaste stvari u kombinaciji sa braon čine elegantan, „kraljevski“ autfit, dok svetlije nijanse lavande braon odeći daju svež, sladak i prozračan izgled.

Zelena

Braon
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kad je miksovanje boja u pitanju, a niste sigurni, pogledajte prirodu! U primeru braon i zelene – gledajte drveće. Sve njegove nijanse tokom različitih godišnjih doba će vam biti odlična doza inspiracije.

Crvena

Braon
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Smeđa i crvena su mnogo sličnije nego što vam se čini, toliko da se skoro stapaju zajedno. Verovatno je to razlog zašto je njihovo uparivanje tako popularno u jesenjim i zimskim mesecima.

Bela i krem

Braon
Foto: Olga Sergeeva / Panthermedia / Profimedia

Bela se ističe uz bilo koju boju, ali krem je po nijansi sličnija braon, što ih čini lakim za kombinovanje. Isprobajte takozvani „colorblock“ trend tako što ćete obući krem gornji deo sa braon donjim delovima, stvarajući autfit koji je „lak“ za oči.

***

Bonus video: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram