Ovako Dankinje rešavaju „a bad hair dayˮ

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Može li išta biti više frustrirajuće od lepe, sjajne kose kada ostanete kod kuće i loše frizure svaki put kad poželite da izađete iz kuće? Da, svima nam se to dogodilo. Od neočekivanog kišnog dana, preko užurbanog jutra u kojem nemate vremena da operete kosu ili jedne od onih prilika u kojima ste spavali u lošem položaju, do toga da nema ikakvog razloga, što se takođe dešava – nemoguće je spasiti se od loše frizure s vremena na vreme.

I da, iako je sada u trendu neuredna, pa čak i pomalo kovrdžava kosa, što nam je potvrdila i Nedelja mode u Kopenhagenu, to nije rešenje. Ukoliko se pitate šta bi bilo dobro uraditi, odgovor je ultrajednostavna frizura za kojom Dankinje uvek posežu, prenosi City magazin.

Mislimo na vrlo uglađenu kosu koju uvek iznova viđamo tokom spomenute modne smotre, a koja se ponovila i ove godine zahvaljujući kiši koja je ovih dana postajala sve jača, a koja je navela prisutne da pokriju glavu svim vrstama dodataka, kao što su balaklava ili bakin šal, ili naprave ovu sofisticiranu frizuru. U pitanju je niska punđa s razdeljkom po sredini, koja je vrlo čvrsta i savršeno začešljana. Bez ikakve sumnje dama koja najbolje brani njene boje je Pernil Tejsbek, koja je kosu i ovoga puta stilizovala na opisan način.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na taj način se u tren oka se postiže elegantan rezultat i, najbolje od svega, skriva se razlog loše frizure. Kako biste izgledali još bolje, ključan je dobar odabir detalja, u vidu posebnih naušnica, lepe gumice za punđu ili čak neke vrste šešira ili beretke. Možete odabrati isti uglađeni koncept, ili prvo napraviti pletenicu, pa onda od nje napraviti punđu. Poenta je da je, na ovaj ili onaj način, dlaka pod kontrolom.

Dakle, jednostavno, brzo i efektno – idealno za dane kada ste u žurbi, a uz to želite da postignete uglađen i elegantan izgled. Pun pogodak, zar ne?

Izvor: Vogue España