Haljina Eme Stoun se raspala na sceni dok je primala Oskara za najbolju žensku ulogu

Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Na dodeli Oskara 2024. Ema Stoun je otkrila da joj je pukla haljina dok je primala nagradu za najbolju glumicu.

Kada je reč o glavnim kategorijama, 96. dodela Oskara 2024. nije nam ponudila iznenađenja. Tako je „Openhajmer” proglašen za najbolji film, a Kristofer Nolan dobio je Oskara za najbolju režiju.

Najbolji glumac je Kilijan Marfi, a najbolja glumica Ema Stoun, koja je tokom ove sezone nagrada bila glavni favorit zahvaljujući ulozi Bele Bakster u filmu „Poor Things“.

Oskar 2024. Ema Stoun The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Uplakana Ema se u neverici popela na scenu i odmah otkrila publici da joj je haljina pocepana. Glumica je na dodelu nagrade stigla u kreaciji modne kuće Louis Vuitton, sa kojom redovno sarađuje.

Prema rečima njene stilistkinje Petre Flaneri, haljina je poslednja modna posveta liku Bele Bakster i njenom stilu oblačenja.

Oskar 2024. Ema Stoun Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Mnogi su na prvi pogled pomislili da je reč o beloj haljini, a zapravo je reč o kreaciji u pastelnoj nijansi boje mente.

Haljina peplum kroja izrađena je od svilenog žakarda, a stilistkinja ju je upotpunila jednim od najupečatljivijih komada nakita na ovogodišnjim nagradama – dijamantskom ogrlicom ukrašenom safirom od 30-karatnog zlata.

Mišljenja o ovoj haljine su podeljena. Dok je modni kritičari uglavnom hvale, korisnici društvenih mreža nemaju previše razumevanja, pa se po Internetu mogu sresti komentari poput „To nije haljina dostojna pobjednice“, kao i da se  Ema obukla kao da nije ni očekivala da će pobediti, prenosi Zadovoljna.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram