Obuća koju su furale naše babe će nas opsedati ovog proleća

stritstajl
Stritstajl, Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ko je tokom detinjstva provodio vreme sa svojim bakama, posebno u manjim mestima zna da je u sklopu njene 'baba' radne uniforme išla i obavezna obuća - klompe. One su ušla na mala vrata tokom jeseni, ali ovog proleća očekuje se da ćemo ih viđati sve češće.

Kada su u pitanju kontroverzni trendovi, ništa trenutno nije popularnije od hiper-udobne obuće. I iako su ‘tatine’ papuče sa dva kaiša i dalje u jeku trenda, stiže novi model u kraj zbog kog definitivno preispitujemo svoj ukus. Listajući Instagram, a i prateći brojne poznate zvezde znamo da nam klompe stižu na velika vrata.

Možemo reći i da su pola klompe, pola kućne papuče, ova najnovija „ružna cipela“ se sigurno pojavljuje u mnogim #ootd haštagovima na društvenim mrežama.

Kendal Džener, Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Pregledajući arhive, videćete Vupi Goldberg kako ih je furala još 90-ih, Kiru Najtli kako ih dovodi u rane 2000-te i Kendal Džener koja u ovim papučama ide i na bleju.

Ovo su cipele u koje možete uplivati i kada idete na posao, bilo da je to u vašoj trpezariji ili kancelariji.

Možda zvuči glupo, ali usled pandemije mnogi su primetili trend nošenja kućnih stajlinga od vunenih kompelta, preko trenerki iu sada, evo, do kućnih udobnih papuča u kojima ćemo ići i na posao (a neki su već i išli).

*

Ako uzmete anatomsku verziju ovih papuča, vaše stopalo će vam biti zahvalno zbog unutrašnjosti sa jastučićima koje su kao da šetate po oblacima – bilo da idete u prodavnicu, na kafu ili da trčite ulicama vašeg grada (držeći kafu u ruci) jer kasnite na posao.

Najvažnije, one nisu vrsta modnog trenda koji je predodređen za mračne uglove vašeg ormara, nego čak iako vam dosade – možete ih uvek nositi po kući.

Strit stajl, Foto: Ray Tamarra/Soul B Photos / Shutterstock Editorial / Profimedia

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram