U sezoni jesen/zima 2025-26, bunda se vraća u prvi plan kao modni impuls koji prepoznaje i redefiniše luksuz. Znamo da pravo životinjsko krzno više nije merilo prestiža. Umesto toga, na pistama i u editorijalima dominiraju komadi od veštačkog krzna.
Racionalni razlog za prestanak dominacije prirodnog krzna leži u sve snažnijem ekološkom i etičkom senzibilitetu koji oblikuje industriju mode. Novi generacijski stil i brendovi sve ređe posežu za prirodnim krznom kao materijalom.

Paralelno s tim, tehnologija izrade veštačkih krzna dostigla je nivo na kom tekstura, optički efekat i izgled često ne zaostaju za originalom, pa, izbor postaje i ekonomski promišljen.
Bunde koje oblikuju siluetu sezone

Na pistama za sezonu jesen-zima videli smo dugačke bunde u formi kaputa, ali i one kratke u različitim nijansama – od klasične braon i neutralnih tonova do smaragdno zelene, pa čak i neobičnih pastelnih boja. Ovi modeli ne samo da greju, nego prate viziju koja kombinuje funkcionalnost i dramatičan efekt.
Tekstura kao glavni modni detalj

Različite teksture i kombinovanje materijala sve češće se viđa u street style-u. Veštačko krzno se kombinuje i sa glatkom kožom, uz kontrastne detalje.
Bunda kao centralni deo stajlinga

Važno je naglasiti da se bunde ne nose samo kao komad koji ide „preko svega“. One više nisu samo sloj koji nosimo kada zahladi, već komad koji definiše stajling i postaje granična linija između odeće i aksesoara. Njeno nošenje znači promišljen izbor – kombinovanje s jednostavnim osnovama, pažljivo balansiranje proporcija i boja, i spremnost da se tekstura bunde izdvoji kao glavni detalj outfita.

Ako planirate da investirate u bundu birajte veštačko krzno dobrog kvaliteta, oblik koji odgovara vašem stilu, i boje koje ćete lako kombinovati s ostatkom garderobe. Stilizovanje može biti jednostavno: neka bunda bude centralni komad, a ostatak neka bude smireniji – ili, ako ste hrabriji, oko nje gradite ceo svoj stajling.

Pogledajte modele bundi koje smo pronašli za vas










***
Pratite nas i na društvenim mrežama:









