Modna Top Gan fantazija: Najlepše pilotske jakne koje se mogu naći u Srbiji

Foto: Profimedia

Model koji će vladati ove jeseni/zime.

Pilotske jakne imaju dugu istoriju – osmislila ih je američka vojska kako bi pilote Prvog svetskog rata štitle od oštre hladnoće, u avionima koji često nisu imali stakla na kabinama.

Nakon dva rata, uplovile su u noir holivudske filmove, a nosile su ih face poput Džejmsa Dina i Hemfrija Bogarta. Naravno, u modernoj pop kulturi neizbežna asocijacija na pilotsku jaknu je Tom Kruz u filmu „Top Gan“.

Atraktivan i prepoznatljiv model jakne preuzeli su mnogi dizajneri i high street brendovi, pa svake sezone budu jedan od vodećih zimskih trendova. Savremena verzija je često od veštačke ili prave kože, s krznom, a popularan je predimenzioniran kroj.

Sada su radnje preplavljene pilotskim jaknama, a mi smo izdvojili neke modele.

Foto: Zara, 9.990 RSD

Zara ima pilotsku jaknu koju najčešće vidimo na ulicama modnih prestonica. U pitanju je oversize jakna postavljena krznom, bajkerskog izgleda.

Foto: Zara, 9.990 RSD

Još jedna Zara verzija pilotske jakne dolazi u tamno braon boji, sa zanimljivom krznenom kragnom. Nešto je kraća i jako se dobro ukapa u jesenju paletu.

Foto: Pull&Bear, 6.590 RSD

Najpopularniji model pilotske jakne u Pull&Bear radnjama naći ćete u svetlo braon nijasni.

Foto: Pull&Bear, 4.590 RSD

„Crop“ jakne koje sežu do struka videli smo u velikom broju autfita na Nedelji mode u Parizu. Takav model takođe nudi Pull&Bear ove sezone.

Foto: Stradivarius, 6.990 RSD

Stradivarius donosi nešto kraći model u nekoliko boja – a mi smo izvojili nijansu između sive i bele, koja može da „otvori“ vaš zimski ormar.

Foto: LC Waikiki, 6.499 RSD

U LC Waikiki videli smo perjanu jaknu koja je inspirisana pilotskom, pa može da bude zanimljiv izbor ako tražite nešto „između“.

Foto: Koncept 45, 52.900 RSD

Anine Bing pilotska jakna (Koncept 45) je savršena dizajnerska vizija tog kultnog komada, a mi je zamišljamo u desetinama stajlinga.

Foto: Fashion&Friends, 159.990 RSD

Diesel verzija pilotske jakne (Fashion&Friends) ima taj retro kroj i detalje koji će vas podsetiti na nešto što su nosile naše dede – ali na moderan način.

***
BONUS VIDEO: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram