Kako napraviti lažne „zavesa šiške“ koje su apsolutni hit

Moda i lepota 22. jan 202114:37 > 11. maj 2021 12:10
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

"Zavesa šiške" su najveći trend iz 2020. godine koji je i dalje aktuelan. Ali, mnogim ženama ne pada na pamet da ošišaju šiške, iako im se ova frizura dopada. Zato postoji način da napravite lažne - pomoću par trikova.

Nekima stoje savršeno, drugima su noćna mora – ali niko nije ravnodušan kada se radi o šiškama. Kako zahtevaju drastično šišanje, mnoge žene dugo razmišljaju da li da ih naprave, a onda se neretko pokaju.

Pročitajte još:

Takozvane „zavesa“ duge šiške nose brojne poznate dame, a sve češće su zahtev u salonima. Kako su duge, postoji način da ih napravite bez šišanja i oživite svoju Džejn Birkin fantaziju.

Frizer Josep Majn objašnjava da je lažiranje šiški na ravnoj kosi mnogo lakše nego što mislite, dovoljno je samo da imate peglu i malo laka za kosu.

Foto: Printscreen/Instagram/josephmaine

Za početak odvojite deo kose koji biste inače ošišali u šiške. Trebalo bi da kosu podelite tako da deo kose za lažne šiške sa ostatkom kose formira trougao. Vrh trougla bi trebalo da bude udaljen oko četiri centimetra od temena glave. „Kraci“ trougla su pramenovi koje treba da razdvojite dijagonalno prema čelu.

Na taj način nećete dobiti obične izdvojene pramenove, već će taj deo kose više ličiti na prave „zavesa šiške“.

Foto: Printscreen/Instagram/josephmaine

Zatim uzmite peglu za kosu i uvijte svaki pramen uz lice.

„Uvijte svaki deo u smeru od lica, počevši blizu korena. Pramenovi bi trebalo da se uvijaju baš u predelu čela“, kaže frizer.

Kada uvijete pramenove, spojite ih šnalicom i naprskajte lak za kosu.

Foto: Printscreen/Instagram/josephmaine

Držite šnalicu pet minuta, a onda oblikujte svoje lažne šiške uz lice i dodajte još malo laka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram