Kako da nosiš animal print a da ne izgledaš jeftino

animal print
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Animal print već godinama ne izlazi iz mode, mada neki nikako da nauče da ga nose sa stilom.

Zebraste pruge, leopard, zmijske, čak i žirafa šare nose se u svim mogućim varijantama, čak i na crvenim tepisima. Međutim, nije slučajno što Bright Side podvlači neka pravila kako da animal print ponesete sa stilom.

Nosite samo jednu stvar s animal uzorkom

Iskusni modni znalci možda neće imati problema sa mešanjem različitih životinjskih šara, ali ako ste novi u tome bolje je da odaberete samo jedan komad s animal printom. Ako pomešate različite uzorke ili jedan u različitim bojama, velika je verovatnoća da neće izgledati skladno. Ako ipak i dalje želite da ponesete više stvari istog dezena, uverite se da je identičan.

Pročitajte još:

Počnite sa detaljima

Ako odeća sa životinjskim prugama i šarama zvuči previše smelo za vaš ukus, možete probati raznorazne modne detalje s tim dezenima. Leopard torba ili čizme boje zmijske kože značajno će osvežiti vaš stajling. Imajte na umu da komadi sa životinjskim printom privlače pažnju na delove tela na kojima ih nosite. Ako, na primer, želite da prebacite akcenat na svoje lice, možete razmisliti o nošenju naočara s nekom takvom šarom.

Držite se prirodnih boja

Odeća s animal printom upečatljivih boja vam možda izgleda atraktivno, ali takođe zahteva mnogo stila, znanja i iskustva da ne bi delovala „jeftino“. Ako želite da se osećate samopouzdanije i prijatnije u svom „divljem“ izgledu, odaberite prirodne boje bliske stvarnim bojama životinjske kože i dlake.

Kombinujte animal print sa jednobojnim stvarima

Animal print
Foto: Javiles/Bruce/WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jednobojna odeća i dodaci ističu odevni predmet sa životinjskim printom. Ako kombinujete leopard suknju sa crnom bluzom i crnim cipelama, suknja će biti u fokusu.

Birajte klasične krojeve i jednostavne modele

Animal print
Foto: LA3-Max-Clint / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nema potrebe da komplikujete, animal print je dovoljno upadljiv da je suvišno tražiti i neke neobične krojeve sa mnogo detalja. Bolje odaberite haljinu klasičnog kroja i kombinujte je sa jednostavnim i elegantnim monohromatskim dodacima.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram