Jedina slavna Srpkinja koja ponosno pokazuje celulit i prelepo ju je gledati

Ana Divac Foto:Instagram/ana_divac

Toliko se poslednjih godina priča o iskrivljenoj predstavi stvarnosti koju nam serviraju društvene mreže, o prihvatanju svojih fizičkih nesavršenosti i body positivity odnosu prema izgledu, o slanju drugačijih, pozitivnih poruka i primera nekim novim devojčicama koje dolaze... Međutim, deluje da na našim prostorima ova filozofija još nije zaživela.

Prostim skrolom na Instagramu lako je ustanoviti da je kod nas i dalje apsolutni ideal savršeno preplanulo glatko izvajano telo bez strija, celulita, salceta, opuštene kože, mrlja, pega, dermatitisa, akni… Bez svega onoga što je prirodno i što ima skoro svaka od nas, čak i one najlepše i najzgodnije. Ipak, ništa od toga nije lako pokazati javno i tretirati ga kao ono što jeste – normalno.

Kad se nekoj poznatoj ženi desi „propust“, pa fotografi uhvate deliće stvarnosti u vidu stomačića i celulita, naslovi u medijima na tu temu biće u najmanju ruku obeshrabrujući, a mahom mizogini, degradirajući. Zato nije čudo što su nam filteri i fotošop i dalje najbolji prijatelji, jer ko još želi da bude zvezda klikabilnih tekstova u kojima nas posramljuju zbog toga što izgledamo – normalno?

Foto: Poseidon/Simon/Stevie / Backgrid USA / Profimedia

Ipak, u moru ispeglanih primera, godinama unazad sija jedna žena koja je odlučila da voli sebe onakvu kakva jeste, da u tome uživa i svima da pokaže.

U pitanju je Snežana Ana Divac, supruga Vlada Divca.

Snežana, odnosno Ana, kako je češće zovu, pre nekoliko godina je letujući u Crnoj Gori, na Instagramu postavila fotografiju u kupaćem uz koju je napisala: „Body positivity je moj novi stav. Prihvati svoje telo. Prihvati sebe. Prihvati život.“ A na slici možemo da vidimo jednu opuštenu, neopterećenu ženu kojoj je uspelo ono što su mnoge od nas zaboravile – da jednostavno uživa. I to izgleda prelepo.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Ana Divac ima 57 godina i pravi je primer žene koju ne zanima šta svet očekuje od nje, ne zanima je da se dopadne, da zadovolji bilo čije standarde, ona živi život po svojoj meri. Ona putuje, uživa u avanturističkim sportovima, provodi kvalitetno vreme s porodicom i prijateljima, ulaže u unapređivanje sebe, u dobrotvorni rad, fizički je vrlo aktivna, a jednako voli da provodi vreme i u prirodi i u izlasku sa drugaricama. I jedna je od retkih Srpkinja koje uprkos godinama i onome što se ovde servira kao poželjno, svakodnevno ruši sterotipe.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Ana je rođena 1967. u Kraljevu. Završila je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Milenka Maričića. Kolege su joj bile Dragan Jovanović, Ivana Žigon, Nataša Vlahović, Dejan Matić, Dejan Paroški, Goran Daničić, Dušica Stefanović, Igor Pervić i Nebojša Ljubišić, a ona se u to vreme prezivala Orlović. Glumu je uspela da upiše iz drugog pokušaja, a u godini „pauze“ između prijemnih studirala je novinarstvo na FPN i to u grupi s Ivicom Dačićem, s kojim se družila.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Snežana Ana Divac pojavila se u nekoliko holivudskih filmova, a i u pozorištu je ostvarila nekoliko rola, među njima najznačajniju ulogu Ružice, prijateljice Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Za Vlada Divca se udala 1989, a sa suprugom je 2007. osnovala humanitarnu Fondaciju “Ana i Vlade Divac”, na čijem je čelu upravo ona. Par je 1999. usvojio devojčicu Petru Divac, kada je imala samo šest meseci, a pored nje imaju i sinove Luku (32) i Matiju (29).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram