Isprobala sam 30 helanki u Beogradu – ovih 5 najbolje oblikuju guzu

Foto: Privatna arhiva

Komad koji svaka žena mora da ima.

Nikada nisam bila ljubitelj helanki – nosila sam ih isključivo na trening ili kad idem do prodavnice. Međutim, poslednjih godina one su postale neizostavan modni komad koji se lako kombinuje i pritom izgleda moderno.

Dobre helanke moraju biti fleksibilne, izdržljive i pre svega udobne. Krenula sam u potragu za takvim helankama i iznenadila se koliko je izbor siromašan – u Zari, recimo, nisu imali nijedne. Uglavnom su u ponudi bile helanke za treniranje, iako nisam posećivala sportske radnje. Sa dolaskom proleća očekivala sam da ću naći helanke u raznim bojama ili sa interesantnim printom, ali to je bila nemoguća misija. Većina street brendova skoro da nije imala ništa u ponudi, a i bilo je jako teško pronaći veličinu koja nije XS ili XXL.

Uprkos tome, uspela sam da „iskopam“ nekoliko koje izgledaju jako dobro i pritom sjajno oblikuju guzu.

Legend – 5.299 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ove helanke su idealne za visoke devojke i cena im je potpuno opravdana. Čvrste su i pomalo liče na pantalone, ali s druge strane dovoljno su rastegljive i udobne baš kako što helanke i treba da budu.

Foto: Privatna arhiva

NewYorker – 1.899 dinara

Foto: Privatna arhiva

Izgledaju jako seksi kada se obuku ali nažalost, kvalitet je užasan. Imala sam osećaj kao da imam neku kesu na sebi – izgledale su kao da će se raspasti nakon prvog pranja. Pritom su jako neudobne i stežu kada se savije noga.

LC Waikiki – 1.499 dinara

Foto: Privatna arhiva

Super odnos cene i kvaliteta. Imaju rez na nogavicama, koji bi bolje izgledao da su samo malo duže. Sjajno prijanjaju uz telo i materijal je veoma prijatan. Sve u svemu, dobar izbor.

NewYorker – 2.599 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ovaj model helanki je dosta čvrst, nisu rastegljive uopšte i teško se oblače. Zbog toga su mi spljoštile guzu, a i s obzirom na to da su crne, delovala sam mnogo mršavo.

Foto: Privatna arhiva

Pull&Bear – 1.690 dinara

Foto: Privatna arhiva

Još jedan model koji izgleda atraktivno i seksi ali ga nikada ne bih kupila. Toliko su lagane, da sam opet imala osećaj kao da imam neku vreću na sebi. Jako su tanke i bukvalno se sve ocrtava.

Neki končići su već bili popucali na rubovima tako da neću ni da zamišljam kako bi izgledale nakon par pranja.

Foto: Privatna arhiva

Stradivarius – 1.690 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ove helanke u boji kože su verovatno najudobnije od svih koje sam probala, nisam ni osetila da ih nosim. Elastične su, duboke i lepo oblikuju noge i guzu. Međutim, velika mana im je što su providne, tako da ne mogu da zamislim da ih nosim bilo gde, sem po kući.

Foto: Privatna arhiva

LC Waikiki – 1.699 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ne moram da objašnjavam koliko je teško naći helanke ako ste malo viša devojka.

Ovo se dešava svaki put pri kupovini i jako smešno izgleda. Bez obira na to, ovaj model ima loš kroj za koji verujem da nikome ne stoji lepo.

Bershka – 2.390 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ne, nisam gola, ovo je model popularnih helanki koje su zavladale Instagramom i koje bi trebalo da vam „naprave“ guzu. Meni više deluje kao da su napravljene za privlačenje pažnje, pa ako vam je to cilj, onda su ove helanke idealne za vas. Ne mogu da zamislim da se bilo gde pojavim u njima, apsolutno se sve ocrtava i vidi, jako su providne. Više podsećaju na hulahopke nego na helanke.

NewYorker – 2.599 dinara

Foto: Privatna arhiva

Ove helanke bi trebalo da podsećaju na pantalone ali se nekako vidi da izgledaju jeftino. Dok sam ih isprobavala izgledale su istrošeno i nekvaliteno. Dugmići i rajsferšlus su takođe siomašno odrađeni tako da one nikako nisu vredne ovih para.

LC Waikiki – 1.299 dinara

Foto: Privatna arhiva

Za razliku od prethodnih, ovaj model nema nikakve dugmiće ali izgleda fenomenalno. Klasične crne helanke koje idu uz sve, pritom su dosta jeftine. Definitivno moj izbor.

***

Bonus video: Humanitarna modna revija šnajderki iz Sombora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram