Sastojak za negu lica koji radi kao magija i odgovara baš svakom tipu kože

Foto: Victoria's Secret via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Zašto je toliko popularan?

Između raznih sastojaka za negu kože koji su u trendu, kiselina koje su vredne sve te buke i kultnih proizvoda, nega kože postaje pravi izazov, posebno ako ste tip osobe – očisti lice, hidriraj ga i kreni. Ipak, postoji jedan sastojak koji prednjači kada su u pitanju performanse, lakoća upotrebe i činjenica da deluje bukvalno na svaki tip kože. Reč je o hijaluronskoj kiselini.

Hijaluronska kiselina je verovatno jedan od najpreporučljivijih sastojaka za negu kože u toj industriji. Zašto je toliko popularan i zašto bismo ga svi koristili?

Zabavna činjenica je da jedan molekul hijaluronske kiseline poseduje jedinstvenu sposobnost da veže za sebe velike količine vode i do 1.000 puta veće od svoje težine, što ovaj sastojak čini jednim od najefikasnijih sastojaka koji zadržavaju vlagu koji su nam na raspolaganju. Deluje tako što privlači vodu kako bi poboljšao hidrataciju naše kože, istovremeno podstičući proizvodnju kolagena kako bi poboljšao elastičnost što efektivno koži daje zdraviji izgled na duže staze.

Šta je hijaluronska kiselina?

Tehnički gledano, hijaluronska kiselina je protein koji se zove glikozaminoglikan koji naše telo prirodno proizvodi i koji se obično nalazi u našoj koži, očima i tkivu. Neverovatna sposobnost hijaluronske kiseline da zadrži vlagu pomaže da naši zglobovi rade nesmetano i može pomoći u popravljanju „oštećenja“ kad se povredimo.

Međutim, kako starimo, sposobnost našeg tela da prirodno skladišti hidrataciju počinje da slabi, zbog čega dodavanje hijaluronske kiseline vašoj rutini nege kože može biti korisno.

Izbor prave formule hijaluronske kiseline

Da biste izabrali efikasnu hijaluronsku kiselinu, važno je razumeti nauku koja stoji iza nje. Kada je reč o sastojcima koji zaista mogu ući ispod površine vaše kože i početi da rade, sve se svodi na veličinu molekula – a hijaluronska kiselina je veliki molekul. Iako to znači da ne može uvek da prodre duboko u kožu, definitivno može da uradi briljantan posao u poboljšanju nivoa hidratacije vašeg tena.

Kada birate proizvod za negu kože koji sadrži HA, potražite formule u kojima se navodi da sadrže dve različite molekularne težine hijaluronske kiseline za efikasnije rezultate. Takođe, uverite se da su hijaluronska kiselina ili natrijum hijaluronat među prvima na listi sastojaka sa deklaracije.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram