Gucci iskopirao sandale našeg detinjstva i prodaje ih za 500 dolara

plastične sandale

Nove sandale modnog brenda Gucci privukle su veliku pažnju u ovom delu sveta jer su gotovo iste kao one koje je proizvodila firma vrlo popularna u SFRJ.

Naime, modni gigant Gucci pohvalio se nedavno svojim novim ženskim sandalama. Međutim, te sandale za većinu sa ovih prostora nisu ništa novo.

One jako podsećaju na plastične sandale koje smo svi nosili u detinjstvu, a koje je proizvodila fabrika Jugoplastika.

Voleli ih ili ne, većina nas je makar jednom nosila ove rupičaste sandale sa kaišićima koje su važile za neuništive. Roditelji su ih deci posebno obuvali leti na plaži da ne bi ogrebala nožice ili se nabola na ježa.

Sada se skoro iste takve sandale prodaju pod imenom Gucci, i to po ceni od oko 500 dolara.

Ima ih u crnoj, beloj, roze i ljubičastoj boji.

Ubrzo nakon toga pojavili su se i komentari, među kojima je i onaj da je i Armani imao sličan model, samo dečje plastične sandalice od – 200 evra.

Dokaz da se sveži modni trendovi neretko naslanjaju na one stare jesu i jedne Zarine papuče koje su iznenadile kupce u Srbiji jer jako podsećaju na ono što su nosile naše bake i deke.

Na prvi pogled to je kombincija opanaka i kožnih cipela kakve su bile trendi osamdesetih i devedesetih. Braon kožni komad ima pleteni rad i delom zaista podseća na srpsku tradicionalnu obuću.

Ipak, deluje da tu ima i malo primesa cipela koje su muškarci rado nosili prethodnih decenija na ovim prostorima – udobne ravne kožne cipele sa obaveznim radom napred, a ponekad i sa kićankom.

Sve to pokazuje da, ako bismo da budemo u trendu, možemo slobodno da povremeno zavirimo u mamin ili bakin ormar jer nikad se ne zna šta će od onoga za šta mislimo da je odavno pase – biti najnoviji modni krik.

BONUS VIDEO: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram