Dr Marijana Tubić: Anti-aging saveti koje bih sebi dala u 20-im

Foto: Instagram/dr_marijana_

Saveti uz koje ćete usporiti starenje.

Doktorka Marijana Tubić, dermatovenerolog i sertifikovani lekar estetske medicine, podelila je tri saveta o nezi kože za koje bi bila jako zahvalna da ih je dobila u ranim dvadesetim, a koji mogu pomoći svima koji primećuju prve znakove starenja na svojoj koži.

Prvi savet – SPF

@visagedermatology Anti-aging saveti koje bih sebi dala u 20-im, part 1. #estetika #dermatologija #antiaging #negalica #visagenovisad #novisad ♬ original sound - visagedermatology

„Znam da ovo čuješ na svakom koraku, pogotovo leti, ali ako SPF uvedeš u svakodnevnu rutinu, nezavisno od godišnjeg doba, sprečićeš dugotrajne posledice kao što su bore, promena teksture, hiperpigmentacija, a čak i neke mnogo ozbiljnije stvari kao što je rak kože“ priča doktorka Tubić.

Drugi savet – Počnite na vreme s tretmanima

„Počnite na vreme sa tretmanima. Pogotovu sa prvim anti-age tretmanima, kao što su skin boosteri. Između dvadesete i tridesete godine počinju da se javljaju prvi znaci starenja, a ako na vreme i adekvatno reagujete na njih, usporićete starenje“, kaže doktorka Tubić.

Treći savet – Ne zaboravite vrat

„Većina ljudi u toku nege apsolutno zaboravi na kožu vrata. Negde u tridesetim i četrdesetim godinama počinje da se vidi razlika izmđu kože lica i kože vrata. Ovo je apsolutno moguće sprečiti adekvatnom negom. Zato, ne zaboravi na vrat“, savetuje doktorka.

***

BONUS VIDEO: Joga vežbe za bolove tokom ciklusa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram