Domaća maska za kosu u koju se kune Prijanka Čopra

Moda i lepota 19. apr 202023:24 > 11. maj 2021 12:12
Foto: Hannah Yoon / PA Images / Profimedia

Glumica i manekenka Prijanka Čopra ne krije da uživa u preparatima za negu, ali tvrdi da je ostala verna tradicionalnim, prirodnim receptima za negu, koje je naučila do svoje bake.

Iako sebi može da priušti najskuplje preparate na svetu, Čopra, koja je iz Indije, kaže da najviše uživa u maskama, pilinzima i mackalicama koje sama pravi kod kuće od stvari koje ima u kuhinji. Kako i sama kaže, žene u njenoj zemlji se vekovima neguju prirodnim stvarima, a neki od recepata koje danas koristi se u njenoj porodici prenose s kolena na koleno.

Pročitaj još:

Ovo se posebno odnosi na kosu, budući da su Indijke poznate po raskošnoj, gustoj i sjajnoj kosi. Čopra je u intervjuu za „Vog“ podelila nekoliko prirodnih recepata koje redovno koristi, među kojima je i jako zanimljiva maska za kosu od svega tri sastojka. Ova maska se koristi za negu temena, a ne same dužine kose, što je jako važno, budući da često zaboravimo da kosa raste iz temena – pa ako koža glave nije zdrava, teško da možemo to da nadoknadimo maskama koje se stavljaju na samu dužinu.

Potrebno je: 

– jedna čaša punomasnog grčkog jogurta

– kašičica meda

– jedno jaje

Priprema: 

Sve sastojke dobro umutite, pa nanesite na teme i ostavite da deluje oko pola sata, mada može i duže. Nakon toga kosu operite mlakom vodom i nežnim šamponom.

Pored ove maske, nekadašnja Mis sveta redovno koristi i kokosovo ulje, koje takođe nanosi na teme, ali i dužinu kose, i ostavlja da deluje koliko god vremena ima pre pranja.

„Mislim da zbog toga imam zdravu kosu, koja može da izdrži sve kroz šta prolazi zbog prirode mog posla“, rekla je Čopra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: