Da, uska haljina može da sakrije stomačić! Evo 10 komada od 10 do 80 evra koji to dokazuju

Foto: Bottega Venetta via Bestimage / Bestimage / Profimedia; x / Avalon / Profimedia; Grzegorz Czapski / Alamy / Alamy / Profimedia; FashionPPS / Zuma Press / Profimedia; Jonathan Paciullo / Sipa Press / Profimedia; CF / Thunder Press / Profimedia

Samo opušteno.

Lagane, elegantne, udobne haljine su osnova letnje garderobe, a svake godine se na modnim pisteama pojave novi modeli i stilovi. Ove sezone, pored asimetričnih haljina i slip haljina sa estetikom 90-ih koje predlažu najznačajniji brendovi, svedoci smo oživljavanja drapiranih haljina.

Drapiranje je tehnika koja ima svoje korene u istoriji mode, a sve je započelo sa gospođom Madeleine Vionnet, koja je od 1912. činila polaznom tačkom svog celokupnog kreativnog procesa.

Danas se najbolji dizajneri i stilisti takođe oslanjaju na drapirane haljine. Pogledajte Jacquemus sa savršeno skrojenim haljinama u ukusnoj ružičastoj nijansi jagode, ali i Viktoriju Bekam sa dugim modelima toliko lakim da se žene u njima osećaju kao nage.

Ono što drapirane haljine donose ženama je mogućnost da se uvuku u uske modele čak i kada žele da prikriju stomačić. Obrada tkanine testira veštinu krojača koji kao da vajaju haljinu direktno na telu, ovde usku, a tamo meku, da garantuju iluzorni efekat, onaj ravnog stomaka. Osim što drapirane haljine vraćaju ideju klasične elegancije, imaju izvanrednu moć efekta „ravnog stomaka“. Iz tog razloga su bezbedan izbor za telo i u dugačkoj i u kratkoj verziji, za posebne prilike kao i za opuštene varijante.

Evo našeg izbora drapiranih haljina koje se mogu pronaći u prodavnicama u Srbiji.

Zara – 2.590 dinara

Foto:zara

H&M – 4.499 dinara

Foto:

Mango – 4.690 dinara

Foto:Mango

Massimo Dutti – 8.990 dinara

Foto:massimodutti

New Yorker – 1.299 dinara

Foto:newyorker

Pull & Bear – 1.290 dinara

Foto:pullandbear

Stradivarius – 3.990 dinara

Foto:stradivarius

Liu Jo – 5.396 dinara

Foto:fashionandfriends

Mango – 3.490 dinara

Foto:Mango

Zara – 2.990 dinara

Foto:Zara

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram