Čehinja Kristina Piškova je nova mis sveta i ima jednu važnu specijalnu misiju

Mis sveta 2024 Foto Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Na 71. izboru za mis sveta koji je održan je u Indiji pobedila je Čehinja Kristina Piškova, a ni naša Anja nije prošla nezapaženo.

Čehinja Kristina Piškova je nova mis sveta koja je pobedila na 71. izboru za mis sveta koji je održan je u Indiji nakon 28 godina pauze.
U Mumbaiju su se takmičile predstavnice iz 115 zemalja. Prošlogodišnja mis sveta Karolina Bjelavska iz Poljske krunisala je Kristinu kao svoju naslednicu na glamuroznom događaju.

Na takmičenju je učestvovala i mis Srbije Anja Radić, koja je ušla u top 10 kada je reč o sportskim disciplinama.

View this post on Instagram

A post shared by Anja Radic (@anjaaa.r)

*

View this post on Instagram

A post shared by Anja Radic (@anjaaa.r)

A ko je nova mis?

Mis sveta 2024 Foto

Kristina Piškova studira pravo i poslovnu administraciju i bavi se modelingom. Kaže da je najviše ponosna na otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu decu u Tanzaniji. Svira flautu i violinu i kaže da je strast prema muzici došla nakon što je provela devet godina u umetničkoj školi.

Mis sveta 2024 Foto

Za svoj projekt “Lepota sa ciljem” Kristina se koncentrisala na rad koji je razvila u Tanzaniji, gde je otvorila školu i doprinela kao volonterka promovisanju kvalitetnog obrazovanja za decu.

Mis sveta 2024 Foto

Budući da je obrazovanje njena strast, odlučila je da otvori svoj fondaciju u Češkoj Republici, usmeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za decu, već i za starije osobe i osobe s mentalnim invaliditetom.

Mis sveta 2024 Foto
Mis sveta 2024 Foto Indranil Aditya/NurPhoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram