Komad Cartier nakita koji je u trendu 50 godina

Kajli Džener
Kajli Džener; Foto: Profimedia.rs

Retko se dešava da među luksuznim i modernim stvarima jedan komad decenijama ostane u trendu. Cartier "Love" narukvica je jedan takav komad koji se bez obzira na nestalnost modne industrije i danas traži.

Još 2013. kada je imala samo 16 godina, Kajli Džener je ponosno pokazivala svoju „Love narukvicu“ vrednu 40.000 dolara. MTV je tada objavio da Kajli opušteno oko zgloba nosi komad koji košta kao studiranje na prosečnom američkom koledžu.

Kao što se i očekuje, ime „Cartier“ samo po sebi izaziva asocijacije na skupe i večne komade nakita. „Love“ narukvica naravno nosi svoju priču, najjeftinije su od roze ili žutog zlata i koštaju oko 1.600 dolara. Ti modeli zapravo nisu isti kao oni koji su ušli u istoriju mode, jer imaju jednostavnu kopču koja omogućava da se skinu lako. A poenta ove narukvice nije u lakom skidanju, ali da krenemo od početka.

Originalna verzija se zateže i zaključava mini šrafcigerom i uz pomoć dva šrafa, a „zlatne lisice“ simbolizuju sjaj neraskidive ljubavi.

Džastin Biber
Džastin Biber; Foto: Profimedia.rs

Prvi put je napravljena 1969. a dizajnirao je Aldo Čipulo. Nije prošlo mnogo vremena a „Love“ narukvica je postala predmet želja sirotih malih bogatašica iz celog sveta. Nekada su je prodavali samo u pozlaćenoj verziji, parovima, kao što su bili Elizabet Tejlor i Ričard Barton, Sofija Lorem i Karlo Ponti. Dizajn je praktično ostao gotovo isti već skoro 50 godina. Pozlata je sada evoluirala u tri legure zlata i ne moraju se kupovati u paru kao što je moralo nekad. Postoji i tanja verzija, kao i ona ukrašena dijamantima kakvu nosi Džastin Biber.

Pročitajte još:

„Love“ je jedan od komada nakita koji ima najviše falsifikata, a original se prepoznaje po tome što su šrafovi po celoj narukvici lažni, utisnuti, samo dva su prava i služe za zatezanje. Ukoliko izgubite ta dva šrafića, zamena će vas koštati 60 dolara. Svi originali su ranije imali serijski broj, a od kada je počelo štancovanje falsifikata, Cartier je uveo pravilo da se svaki serijski broj dopuni logom i žigom 18K i 750.

I uprkos tome što se više ne moraju kupiti u paru, kupljena narukvica se dobija uz šrafciger i ideja je da ne možete sami da je stavite, već će vam je staviti osoba koja vas voli.