Najlakši način da sama napraviš bokserske pletenice

Moda i lepota 04. mar 202007:09 > 11. maj 2021 12:12
Bokserske pletenice
Bokserske pletenice su hit i u Holivudu; Foto: Profimedia.rs

Bokserske pletenice su jedna od omiljenih frizura poznatih dama i specijalitet mnogih frizerskih salona, ali zapravo prilično jednostavno možeš i sama da ih napraviš.

Bokserske pletenice su jedna od najpopularnijih frizura na svetu i odavno nisu rezervisane samo za sportske sale – super su izbor i za školu, posao, izlazak, pa čak i za crveni tepih.  Među poznatim damama koje su ih uključile u svoj repertoar frizura su Kardašijanke, Dženifer Lopez, Hejli Biber, Rita Ora, Rijana…

Lako se uklapaju uz različite modne stilove, a pletu se i na kraću kosu.

Pročitajte još:

Uputstvo za pravljenje bokserskih pletenica korak po korak je prilično jednostavno i veštim rukama neće biti potrebno više od 5 do 10 minuta. Fora je da moraju da idu čvrsto uz glavu, ne moraju da budu savršene, ali moraju da budu dobro zategnute.

Dakle, za početak, lepo raščešljaj kosu i podeli je po sredini (ako želiš više od dve kikice, podeli je na tri ili četiri jednaka dela). Jednu stranu uhvati šnalom, drugu zabaci unazad i kreni da pleteš od prednjeg dela, pramen po pramen, kao riblju kost. Kad je privežeš gumicom na kraju, pređi na drugu stranu i potrudi se da pletenice budu koliko-toliko simetrične.

Za slučaj da i dalje ne možeš da zamisliš kako neko to uspeva sam da izvede, predlažemo ti nekoliko tutorijala koji bi mogli da ti budu od koristi.

*

*