Znate li koja je prelepa stara srpska reč za orgazam

orgazam
Foto:Shutterstock

Skoro da je sasvim zaboravljena

Čini se na prvi pogled da za orgazam imamo već sasvim dovoljno reči, među kojima su vrhunac, seksualni klimaks… Ali s druge strane, kao da nikad nije previše opisa tog trenutka zadovoljstva koji se ne može uporediti skoro ni sa čim, onog osećaja u kom emocije i suptilni doživljaji buknu kao vatromet.

Zanimljivo je ipak da za to iskustvo kad nas sve brige makar na par trenutaka ostave postoji i stara srpska reč. Međutim, ona je skoro sasvim skrajnuta.

Jer kad ste poslednji put čuli nekog da kaže – bože, kakav sam slačak imao sinoć? Ili da naiđete na novinski naslov, recimo, „Poze koje obećavaju intenzivan slačak“…

Ova reč bi možda sasvim potonula u zaborav da je čuveni Dobrica Erić nije pomenuo u jednoj emisiji i tako mnogima otvorio oči.

Priča kaže da slačak korene vuče od biljke slačica budući da upućuje na nešto lepo i slatko, a orgazam svakako po pravilu jeste najslađi trenutak.

Jedina caka je što sa ovim spoznanjem treba pažljivo među čaršavima – pazite kad i kako je pominjete partneru da slučajno ne shvati pogrešno.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram