Zapečene njoke sa sirom: Najlakši recept za savršen ručak koji se „sam skuva“

Foto:shutterstock

Nemate puno vremena za kuvanje, ali i dalje želite da uživate u finom jelu? Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom savršeno je rešenje.

Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u rernu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi se za to vreme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmorite se.

Njoke možete prethodno sami napraviti od krompira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onim već spremnim za termičku obradu iz prodavnice.

Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim sosom od paradjza iz flaše ili teglice.

Sastojci za zapečene njoke:

700 ml umaka od paradajza

500 g kupovnih njoka

150 ml pilećeg bujona

100 g narendane gaude

30 g narendanog parmezana

pola kašičice sušenog bosiljka

pola kašičice sušenog origana

biljno ulje po želji

so i biber po želji

Priprema zapečenih njoka:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pravougaonu vatrostalnu posudu iznutra namažite uljem. U posudu stavite kupovne njoke. Pomešajte sos od paradajza s pilećim bujonom, dodajte so, biber, sušeni origano i bosiljakm. U sos umešajte kupovne njoke.

Sve zajedno prebacite u prethodno nauljenu vatrostalnu posudu i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu oko 20 minuta, odnosno dok se njoke termički ne obrade do kraja.

Pred kraj pečenja dodajte narendanu gaudu i parmezan, pa zapecite u rerni oko pet minuta, piše Zadovoljna.hr.

Poslužite toplo sa salatom po želji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram