Trik vrhunskih kuvara da vam pomfrit kod kuće ispadne kao u restoranu

Pomfrit Foto: Ivan Ryabokon / Panthermedia / Profimedia

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na jednu stvar.

Restorak Northcote u Engleskoj ponosi se jednom Michelin zvezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema izboru putnika na portalu Tripadvisor.

Izvršna šefica Lisa Gudvin-Alen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i najbolji prženi krompir – koji je pahuljast i mekan iznutra, a hrskav spolja, piše Pun kufer.

Pomfrit Foto: Anna Galkovskaya / Panthermedia / Profimedia

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na izbor samog ploda koji planirate da termički obradite.

Kako napraviti savršen britanski pomfrit

„Treba vam dobar krompir za pečenje, a koji kuvamo u posoljenoj vodi,“ otkrila je šefica Lisa Gudvin-Alen DailyMailu.

Kada su krompiri kuvani, stavljaju se u lonac ili cediljku i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti spolja.

„I onda ih smrznemo“, ističe šefica restorana Northcote.

Termička obrada krpmpira koji je kuvan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a spolja omotač bude vrlo hrskav.

Pronađite inspiraciju za najbolje recepte na Zadovoljna.rs!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram