Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na jednu stvar.
Restorak Northcote u Engleskoj ponosi se jednom Michelin zvezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema izboru putnika na portalu Tripadvisor.
Izvršna šefica Lisa Gudvin-Alen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i najbolji prženi krompir – koji je pahuljast i mekan iznutra, a hrskav spolja, piše Pun kufer.
Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se seče nešto deblje, a koju oni nazivaju čips, treba obratiti pažnju na izbor samog ploda koji planirate da termički obradite.
Kako napraviti savršen britanski pomfrit
„Treba vam dobar krompir za pečenje, a koji kuvamo u posoljenoj vodi,“ otkrila je šefica Lisa Gudvin-Alen DailyMailu.
Kada su krompiri kuvani, stavljaju se u lonac ili cediljku i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti spolja.
„I onda ih smrznemo“, ističe šefica restorana Northcote.
Termička obrada krpmpira koji je kuvan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a spolja omotač bude vrlo hrskav.
Pronađite inspiraciju za najbolje recepte na Zadovoljna.rs!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: