Tiramisu s jagodama: Sprema se brzinski, a još brže nestane s tanjira

Foto: Grazziela Bursuc / Alamy / Alamy / Profimedia

Fud bloger Strahinja Savić, koji na Instagramu redovno deli svoje ukusne recepte, je pokazao kako da napravite tiramisu s jagodama.

Sastojci:

250g maskarponea

500g jagoda

3 jajeta

6 kašika šećera

pakovanje piškota

sok pola limuna

Postupak:

Umutiti žumanca i maskarpone sa 3 kašike šećera. Dodavati penu od belanaca u par navrata koja ste takođe umutili u odvojenoj posudi. Skuvajte jagode na laganoj vatri uz dodatak 3 kašike šećera, soka pola limuna i malo vode dok jagode ne omekšaju kao na videu.

Procediti i u taj sok umakati piškote, a jagode izblendati i ohladiti u frižideru. Ređate sve kao na videu, ohladite u frižideru i sutradan uživate. Prijatno!

A evo i njegovog videa:

View this post on Instagram

A post shared by Strahinja Savic (@itsstraja)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram