Tiramisu s borovnicama: Letnje osveženje iz čaše spremno za par minuta

Borovnice, tiramisu
Foto: Shutterstock

Da biste pripremili tiramisu sa borovnicama, nije potrebno mnogo iskustva u kuhinji. Ne morate čak ni da uključite šporet da biste skuvali kafu - kupite gotovu iz prodavnice.

Tiramisu je omiljeni italijanski desert koji kombinuje kolačiće natopljene kafom sa bogatom kremom na bazi šlaga i maskarponea.

U letnjem periodu izbacite sirova jaja iz recepta i osvežite ukuse ukusnog tiramisua sočnim voćem kao što su borovnice.

Olakšajte sebi i napravite desert za vrlo kratko vreme – u čaši.

Sastojci za tiramisu sa borovnicama:

250 g svežih borovnica

150 g slatke pavlake

150 g maskarponea

30 g šećera u prahu

4-6 piškota

crna kafa za potapanje piškota

zaslađeni kakao prah

Borovnice, tiramisu
Foto: Shutterstock

Priprema tiramisua sa borovnicama:

Piškote izlomite na manje komade i kratko ih potopite u hladnu kafu. Prebacite piškote na dno čaše u kojoj ćete poslužiti desert.
Preko natopljenih piškota dodajte malo svežih i opranih borovnica.

Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Maskarpone ručno umešajte u smesu. Prebacite deo smese preko borovnica u čaši.
Ponovite postupak i složite natopljene piškote, voće i fil dok ne potrošite sve sastojke.

Na kraju pospite desert zaslađenim kakao prahom.

Ohladite pre serviranja.

Plus savet:

Možete poslužiti i smrznute borovnice. Samo zapamtite da ih izvadite nekoliko sati pre ili veče pre pripreme deserta.

Probajte fil na bazi maskarponea. Ako niste zadovoljni slatkoćom, dodajte još šećera u prahu po želji, piše Punkufer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram