![Borovnice, tiramisu](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/07/1720354720-shutterstock_511187629-750x516.jpg)
Da biste pripremili tiramisu sa borovnicama, nije potrebno mnogo iskustva u kuhinji. Ne morate čak ni da uključite šporet da biste skuvali kafu - kupite gotovu iz prodavnice.
Tiramisu je omiljeni italijanski desert koji kombinuje kolačiće natopljene kafom sa bogatom kremom na bazi šlaga i maskarponea.
U letnjem periodu izbacite sirova jaja iz recepta i osvežite ukuse ukusnog tiramisua sočnim voćem kao što su borovnice.
Olakšajte sebi i napravite desert za vrlo kratko vreme – u čaši.
Sastojci za tiramisu sa borovnicama:
250 g svežih borovnica
150 g slatke pavlake
150 g maskarponea
30 g šećera u prahu
4-6 piškota
crna kafa za potapanje piškota
zaslađeni kakao prah
![Borovnice, tiramisu](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/07/1720354700-shutterstock_2166717513-683x1024.jpg)
Priprema tiramisua sa borovnicama:
Piškote izlomite na manje komade i kratko ih potopite u hladnu kafu. Prebacite piškote na dno čaše u kojoj ćete poslužiti desert.
Preko natopljenih piškota dodajte malo svežih i opranih borovnica.
Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Maskarpone ručno umešajte u smesu. Prebacite deo smese preko borovnica u čaši.
Ponovite postupak i složite natopljene piškote, voće i fil dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju pospite desert zaslađenim kakao prahom.
Ohladite pre serviranja.
Plus savet:
Možete poslužiti i smrznute borovnice. Samo zapamtite da ih izvadite nekoliko sati pre ili veče pre pripreme deserta.
Probajte fil na bazi maskarponea. Ako niste zadovoljni slatkoćom, dodajte još šećera u prahu po želji, piše Punkufer.
Pratite nas i na društvenim mrežama: