Svet gleda, ne trepće: Video trudnice koja trči u 9. mesecu

trudnica trči
Foto: izvor mag.elcomercio.pe /TikTok@mikemyler

Snimak 28-godišnje Makene Miler koja trči u devetom mesecu trudnoće postao je viralni hit.

Ova Amerikanka je tokom čitave trudnoće trčala pet do šest puta nedeljno, s tim što ju je u prvim mesecima brinulo kako će sve to ići u poslednjem trimestru. Ipak, rekla je suprugu da je procenila kako će i dalje moći da pretrči milju, tj. 1,6 kilometara za sedam minuta.

„Da bi me motivisao, rekao je da će mi dati 100 dolara ako uspem da pretrčim milju za osam minuta, i to u devetom mesecu trudnoće“, rekla je Makena za BuzzFeed.

I ne samo da je uspela da održi obećanje već je to učinila za 5:25 minuta, a ne za osam, kako je bio dogovor. Sada video njenog trčanja na TikToku ima više od tri miliona pregleda.

Pročitajte još:

Šta kažu doktori

„Moj prvi lekar me je podržavao jer je i ranije radio sa sportistima. Drugi je ipak bio malo više skeptičan, sve dok nismo odradili ultrazvuk koji je pokazao da je beba potpuno zdrava. Nakon toga mi je samo naglašavao koliko je važno da više unosim kalorije“, objašnjava Makena.

Treba paziti i na izbor vežbi.

„U suštini, ako je neko radio određenu vežbu pre trudnoće, može da nastavi s tim i u trudnoći, uz neke izuzetke (recimo, vruća joga i sportovi s bliskim kontaktom). Treba preduzeti opšte mere predostrožnosti, tj. paziti na hidrataciju, zaustaviti se ako vam se zavrti u glavi ili ako osetite da vam je loše. I, naravno, ako je reč o rizičnoj trudnoći i lekar je savetovao mirovanje, onda treba izbegavati fizičku aktivnost“, dodala je doktorka Dženifer Linkoln za BuzzFeed.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram