Štrudla sa jabukama koja će istog trena nestati sa stola – a sve zbog ovog tajnog sastojka

Foto:shutterstock

Slasna štrudla od jabuka iz kuhinje Kristine s bloga Cutie and Pie zaista je nešto posebno. A posebna je zbog tajnog sastojka koji sve menja.

Ovo nije klasična štrudla od jabuka, ovoj štrudli dodaje se tajni sastojak – griz.

U zavisnsti od sezone, ali i ukusa, jabuke možete zameniti i višnjama, šljivama ili nekim drugim voćem, svaka će varijanta biti još ukusnija od one druge.

Brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu.

Štrudla od jabuka i griza

Sastojci:

1 pakovane kora za štrudlu

3 jaja

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 čaša griza

2 jogurta

1 kisela pavlaka

2 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

750 g jabuka (ili drugog voća po želji)

sok jednog limuna

3 kašičice cimeta

šećer u prahu

Priprema:

Prvo pripremite željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadite ga na vreme da se odmrzne i ocedi od sokova, pa po želji zasladite.

Jabuke narendajte, nakapajte limunovim sokom od limuna i/ili pospite cimetom.

Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutite.

Zatim, dodajte sve ostale sastojke i izmešajte.

Raširite kore i podelite ih u 3 dela po 3 lista. Koliko delova imate, toliko ćete imati štrudli.

Raširite jednu koru i namažite smesom.

Preko stavite drugu koru i namažite smesom.

Zatim stavite treću koru, namažite smesom i rasporedite jabuke ili drugo voće po želji. Nemojte zaboraviti i krajeve da namažete, kako ne bi bili suvi.

Zatim, izmerite pleh i vidite hoćete li motati štrudlu po širini ili po dužini.

Umotajte je i premestite u pleh za pečenje. Isti postupak ponovite s ostalim štrudlama dok ne potrošite kore.

Na kraju s ostatkom smese, premažite kore i popunite prostor između kora.

Pecite otprilike 20 minuta na 180 Celzijusa ili dok ne lepo porumeni.

Pre posluživanja pospite šećerom u prahu, piše Miss 24 sata.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram