Slasna štrudla od jabuka iz kuhinje Kristine s bloga Cutie and Pie zaista je nešto posebno. A posebna je zbog tajnog sastojka koji sve menja.
Ovo nije klasična štrudla od jabuka, ovoj štrudli dodaje se tajni sastojak – griz.
U zavisnsti od sezone, ali i ukusa, jabuke možete zameniti i višnjama, šljivama ili nekim drugim voćem, svaka će varijanta biti još ukusnija od one druge.
Brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu.
Štrudla od jabuka i griza
Sastojci:
1 pakovane kora za štrudlu
3 jaja
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša griza
2 jogurta
1 kisela pavlaka
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
750 g jabuka (ili drugog voća po želji)
sok jednog limuna
3 kašičice cimeta
šećer u prahu
Priprema:
Prvo pripremite željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadite ga na vreme da se odmrzne i ocedi od sokova, pa po želji zasladite.
Jabuke narendajte, nakapajte limunovim sokom od limuna i/ili pospite cimetom.
Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutite.
Zatim, dodajte sve ostale sastojke i izmešajte.
Raširite kore i podelite ih u 3 dela po 3 lista. Koliko delova imate, toliko ćete imati štrudli.
Raširite jednu koru i namažite smesom.
Preko stavite drugu koru i namažite smesom.
Zatim stavite treću koru, namažite smesom i rasporedite jabuke ili drugo voće po želji. Nemojte zaboraviti i krajeve da namažete, kako ne bi bili suvi.
Zatim, izmerite pleh i vidite hoćete li motati štrudlu po širini ili po dužini.
Umotajte je i premestite u pleh za pečenje. Isti postupak ponovite s ostalim štrudlama dok ne potrošite kore.
Na kraju s ostatkom smese, premažite kore i popunite prostor između kora.
Pecite otprilike 20 minuta na 180 Celzijusa ili dok ne lepo porumeni.
Pre posluživanja pospite šećerom u prahu, piše Miss 24 sata.hr.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: