Starinski recept za čorbu koja diže imunitet

čorba imunitet
Foto: Angelika Mostova / Alamy / Alamy / Profimedia

Kremasta čorba je prava bomba za imunitet, a starinska receptura će vas provereno ojačati.

Jačanje imuniteta na prirodan način uvek je važno, a posebno sada kada haraju virusi. Dobra stvar je što ova čorba nudi mnoštvo zdravih sastojaka koji u tome pomažu.

Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike imuniteta kao što su đumbir, kurkuma i beli luk.

Sastojci:

Maslinovo ulje

400 grama bundeve

3 čena belog luka

Manji crni luk

Kašičica kurkume

Koren đumbira

Litar supe od kocke

Biber

Priprema:

Isecite povrće sitno i propržite najpre crni i beli luk na maslinovom ulju.

Dodajte kockice bundeve i propržite ih, a potom začinite kurkumom i rendanim đumbirom (potrebno vam je parče od oko tri centimetra).

Nalijte supom i krčkajte dok bundeva ne omekša, pa u blenderu usitnite dok ne dobijete gustu čorbu.

Poslužite je s malo kisele pavlake, piše espreso.co.rs.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram