Napravite sami domaći ren i uživajte u njegovom savršenom ukusu.
Ren je čest sastojak na slavskoj trpezi, ali i odličan svakodnevni dodatak mesnim jelima.
Ren sastojci:
2 korena rena
1 kašika soli
1 kašičica šećera
po potrebi voda
po potrebi alkoholno sirće
Ren priprema:
Oba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende (možete usitniti u blenderu, ali je mnogo ukusniji izrendan). U izrendan ren dodati so, šećer i izmešati. Smesu staviti u teglu. Zasebno sjediniti vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem.
Savet
Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo. Savršeno se slaže uz pečenje, sarmu, pišu na sajtu Recepti.com.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: