Ren recept: Nezaobilazni sastojak praznične trpeze najlepši je – domaći

ren recept
Ren recept Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Napravite sami domaći ren i uživajte u njegovom savršenom ukusu.

Ren je čest sastojak na slavskoj trpezi, ali i odličan svakodnevni dodatak mesnim jelima.

Ren sastojci:

2 korena rena

1 kašika soli

1 kašičica šećera

po potrebi voda

po potrebi alkoholno sirće

Ren priprema:

Oba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende (možete usitniti u blenderu, ali je mnogo ukusniji izrendan). U izrendan ren dodati so, šećer i izmešati. Smesu staviti u teglu. Zasebno sjediniti vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem.

Savet

Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo. Savršeno se slaže uz pečenje, sarmu, pišu na sajtu Recepti.com.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram