Recepti sa Instagrama: “Lažni” čizkejk u čaši po preporuci @kototamo

Čizkejk u čaši
Foto: kototamo

Brzo, kremasto, voćno i hrskavo – ova čaša zadovoljstva ima sve! Računamo da će ovaj slatki desert koji se priprema za svega nekoliko minuta biti pravi hit na Instagramu, a za vas ga donosi blogerka @kototamo, u prvoj epizodi serijala „Recepti sa Instagrama“, koji realizujemo u saradnji sa brendom Tognana.

U narednim mesecima, u okviru serijala „Recepti sa Instagrama“, naše čitateljke imaće priliku da na portalu I društvenim mrežama Zadovoljna.rs otkriju omiljene recepte poznatih domaćih food blogerki koje svakodnevno inspirišu pratioce na Instagramu. U saradnji sa italijanskim brendom Tognana, donosimo vam ne samo ideje za ukusne obroke, već i vizuelni ugođaj i korisne savete iz njihove kuhinje, uz pomoć Tognana kuhinjskih aparata.

Serijal otvaramo receptom koji potpisuje Sandra Pecić, poznatija kao kototamo, čiji nas videi i recepti redovno vraćaju u detinjstvo, evocirajući mirise i ukuse koje pamtimo iz kuhinja naših baka. Njena kulinarska estetika spaja retro šarm i jednostavnost pripreme, a upravo je takav i ovaj desert u čaši – lagan, nostalgičan i prepun ukusa.

Sastojci za “lažni” čizkejk u čaši (za dve veće čaše):

Čizkejk u čaši
Foto: kototamo

50 g mešanih orašastih plodova (lešnik, badem, orah, suvo grožđe)

50 g keksa po izboru

1 kesica instant pudinga od vanile (50 g)

300 ml hladnog mleka

150 g smrznutog crvenog voća (malina, višnja, ribizla)

2 kašike šećera

1 kašika gustina

100 ml slatke pavlake

Kako se pravi čizkejk u čaši:

Čizkejk u čaši
Foto: kototamo

U seckalici usitnite orašaste plodove i keks dok ne dobijete krupniju mrvicu. Ravnomerno rasporedite po dnu svake čaše.

Instant puding umutite sa hladnim mlekom uz pomoć štapne mutilice. Dobijeni vanilin krem sipajte preko hrskavog sloja.

U manjoj šerpi prokuvajte smrznuto voće sa šećerom, oko 8-10 minuta. Zatim dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte još minut-dva, uz stalno mešanje. Kada se prohladi, ovaj sloj ide preko pudinga.

Slatku pavlaku umutite mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Njime prelijte ceo desert i – poslastica je spremna za uživanje!

View this post on Instagram

A post shared by Sandra (@kototamo)

Kombinacija tekstura, od orašastog sloja do voćnog pirea i svilenkastog pudinga, čini ovu poslasticu idealnim izborom za letnje dane, lagane večere ili trenutke kada vam je potrebna brza, a bogata doza slatkog.

Uživajte u svakom sloju, a više inspirativnih recepata naših omiljenih food blogerki potražite uskoro na Zadovoljna.rs kanalima.