![recept tikvice](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2024/08/24/1724506467-profimedia-0314685575-750x500.jpg)
Tikvice su omiljena namirnica jer od njih možete napraviti mnoga jela, a jedno od najboljih su zapečene tikvice punjene mesom i sirom.
Sastojci:
500 g mlevene junetine (ili drugog mesa po želji)
2-3 veće tikvice
1 crvena paprika
1 srednji luk
100 g mocarele
50 g rendanog parmezana
3 kašike maslinovog ulja ili druge masnoće
so, biber, čili i drugi začini po želji
Priprema:
Za ovaj recept trebaće vam malo veće tikvice kako biste mogli da napravite udubljenje dovoljno veliko za punjenje. Tikvice operite, oljuštite i prepolovite. Lagano kašičicom iz njih izdubite sredinu koju ćete staviti sa strane na tanjir, piše Zadovoljna.hr.
Luk i papriku naseckajte na sitno. Dinstajte luk na ulju pet minuta, pa potom dodajte papriku i dinstajte nju dok malo ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte čili i ostale začine po svojoj želji. Na kraju dodajte izdubljeni deo tikvice i dinstajte dok voda koja će iz njih izaći ne ispari.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pravougaoni pleh malo namastite uljem i složite na njega tikvice. U smesu potom ubacite rendani parmezan i mocarelu iscepkanu na manje komadiće, pa malo promešajte. Napunite tikvice i stavite ih u rernu na 15-20 minuta dok se sir lepo ne otopi i zapeče.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: