Od ove torte sa sočnim kremom, malinama i hrskavim koricama momentalno krene voda na usta

torta s malinama
Foto: Shutterstock

Ovaj fenomenalan recept za tortu sa malinama izgleda komplikovano, ali priprema je brza i jednostavna, pa uspeva baš svima, bez obzira na to imate li iskustva u kuhinji ili ne.

Lisnata torta s malinama

Sastojci:

Za krem:

400 ml mleka

150 g šećera

5 žumanaca

7 listića želatina

250 ml slatke pavlake

Za žele od malina:

250 g malina

Sok pola limuna

4 kašike šećera

7 listića želatina

Za kore:

Paket zamrznutog lisnatog testa ili dva paketa svežeg zarolanog lisnatog testa

Dodatno:

200 ml pavlake za šlag

Priprema:

Pripremite krem. Želatin pripremite prema uputstvu na pakovanju. Mleko stavite na vatru i čekajte da zakuva. U posebnoj posudi izmiksirajte žumanca i šećer dok ne dobijete penasti krem. Provrelo mleko stavite u smesu sa žumancima i šećerom pa vratite u posudu u kojoj se kuvalo mleko. Kremu kuvajte pet minuta. U gotov krem dodajte dobro oceđen želatin pa mešajte sve dok se želatin ne istopi. Preko krema stavite providnu foliju pa stavite u friđider da se u potpunosti ohladi. U ohlađeni krem umešajte prethodno izmiksiranu pavlaku za šlag, piše Zadovoljna.hr.

Pripremite žele od malina. Pomešajte maline, limunov sok i šećer pa kratko prokuvajte. U međuvremenu pripremite želatin. Kad želatin nabubri maline sklonite sa šporeta i u njih dodajte želatin. Ostavite sa strane da se malo prohlade.
Pripremite lisnato kore. Ako koristite zaleđeno lisnato testo odmrznite ga veče pre. U pakovanju su obično dva komada testa, svaki razvaljajte pa obručem od kalupa (24 cm) izecite dva jednaka kruga. Jedan krug ostavite ceo, a drugi isecite na osam parčića, kao da sečete tortu.

Obrnutu stranu pleha obložite papirom za pečenje pa stavite koru. Na koru stavite još jedan masni papir pa preklopite drugim plehom. Tako će kore ostati tanke i hrskave. Kore pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pripremite i šlag od 200 ml pavlake za šlag.

Složite tortu. Na donju koru stavite žele od malina, preko žuti krem, pa umućenu slatku pavlaku i na kraju poređajte parčiće lisnatog testa.

Ohladite najmanje sat vremena pre služenja I sečenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram