Tečna i kremasta radost za nepca.
Omiljeni napitak u zimskim danima za mnoge ljude jeste topla čokolada. Osim užitka za nepca, nekoliko gutljaja ove kremaste poslastice pružiće zaštitu kardiovaskularnom sistemu, ublažiće kašalj i smiriti želudačne tegobe.
Razloga za šoljicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli ako želite da pojačate lekovit efekat, piše Zadovoljna.hr.
#related-news_0
Sastojci
150 g čokolade s 60% kakaoa
200 ml punomasnog mleka
200 ml slatke pavlake
1 kašičica smeđeg šećera
prstohvat soli
po želji malo cimeta
po želji kolačići sleza
Priprema
Čokoladu naseckajte na što sitnije komadiće. Mleko i pavlaku pomešajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuva na srednje jakoj vatri.
Čim smesa provri, prelijte je preko naseckane čokolade i mešajte dok ne dobijete gustu kremastu smesu, ukoliko vam se stvaraju grudvice, nežno ih razbijte pomoću mutilice.
Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati ukus čokolade i malo cimeta po želji.
Savet: Umesto cimeta u toplu čokoladu dodajte malo muskatnog oraha, narendanog svežeg đumbira ili čilija u prahu.
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: