Recept za toplu čokoladu koja aktivira centar za sreću i greje i u najhladnijim danima

Foto: Shutterstock

Tečna i kremasta radost za nepca.

Omiljeni napitak u zimskim danima za mnoge ljude jeste topla čokolada. Osim užitka za nepca, nekoliko gutljaja ove kremaste poslastice pružiće zaštitu kardiovaskularnom sistemu, ublažiće kašalj i smiriti želudačne tegobe.

Razloga za šoljicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli ako želite da pojačate lekovit efekat, piše Zadovoljna.hr.

#related-news_0

Sastojci

150 g čokolade s 60% kakaoa

200 ml punomasnog mleka

200 ml slatke pavlake

1 kašičica smeđeg šećera

prstohvat soli

po želji malo cimeta

po želji kolačići sleza

Foto: Shutterstock

Priprema

Čokoladu naseckajte na što sitnije komadiće. Mleko i pavlaku pomešajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuva na srednje jakoj vatri.

Čim smesa provri, prelijte je preko naseckane čokolade i mešajte dok ne dobijete gustu kremastu smesu, ukoliko vam se stvaraju grudvice, nežno ih razbijte pomoću mutilice.

Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati ukus čokolade i malo cimeta po želji.

Savet: Umesto cimeta u toplu čokoladu dodajte malo muskatnog oraha, narendanog svežeg đumbira ili čilija u prahu.

Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram