U svojoj karijeri Gordon Remzi je mnogo puta otkrivao recepte za palačinke. Bilo da se se radilo o slanim, slatkim ili onim sa dodacima kumina, đumbira i kokosa, jedno im je zajedničko - savršeno testo.
Poznati britanski kuvar priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima, piše Pun kufer. Ono što on dodaje u smesu, a u Srbiji retko koristimo u ovoj poslastici je – puter. Evo i osnovnog recepta Gordona Remzija za savršene palačinke.
Sastojci:
125 grama brašna
2 srednje velika jaja
300 ml mleka
prstohvat morske soli
1 kašika istopljenog putera
Priprema:
Brašno pomešajte sa solju. Jaja umutite žicom za mućenje. U sredini brašna napravite rupu i ispunite je smesom jaja i dodajte istopljeni puter.
Polako dolivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.
Pustite da testo malo odstoji.
Zagrejte tiganj, dodajte nekoliko kapi ulja, pa ispecite palačinke na uobičajeni način. Prijatno!
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama: