Punjena pletenica je sočno, slasno i mirisno predjelo koje se savršeno savršeno slaže uz ostatak trpeze.
Sastojci:
300 g brašna
120 ml mleka
1/2 kocke svežeg kvasca
50 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
200 g salame
100 ml kečapa
150 g kačkavalja
1 žumance
Postupak:
U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da nadođe. U posudu sipati nadošao kvasac, ulje i so, zamesiti brašnom i ostaviti 30 minuta da miruje. Izrendati salamu i kačkavalj, pa pomešati sa kečapom. Rastanjiti testo, podeliti na 4 dela i svaki deo sa obe strane seći da se formiraju trakice.
Na sredini staviti fil i plesti pletenice.
Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i premazati žumancetom.
Peći 20 minuta na 200 C, pišu Recepti.com.
Pratite nas i na društvenim mrežama: