Recept za punjene pletenice: Savršeno predjelo za uskršnju trpezu

Foto:Shutterstock

Punjena pletenica je sočno, slasno i mirisno predjelo koje se savršeno savršeno slaže uz ostatak trpeze.

Sastojci:

300 g brašna

120 ml mleka

1/2 kocke svežeg kvasca

50 ml vode

50 ml ulja

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

200 g salame

100 ml kečapa

150 g kačkavalja

1 žumance

Foto:Shutterstock

Postupak:

U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da nadođe. U posudu sipati nadošao kvasac, ulje i so, zamesiti brašnom i ostaviti 30 minuta da miruje. Izrendati salamu i kačkavalj, pa pomešati sa kečapom. Rastanjiti testo, podeliti na 4 dela i svaki deo sa obe strane seći da se formiraju trakice.

Na sredini staviti fil i plesti pletenice.

Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i premazati žumancetom.

Peći 20 minuta na 200 C, pišu Recepti.com.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram