
Možda vam na prvu loptu posna pica ne zvuči kao nešto što biste napravili, ali ovaj recept je tako dobar da ćete ceo pleh smazati začas.
Sanja_homemade_cooking je na Instagramu podelila recept za odličnu posnu picu. Evo kako se pravi.
Sastojci:
1/2 svežeg kvasca
280 ml tople vode
kašičica šećera
1,5 kašičica soli
70 mg ulja
450 g brašna
paradajz pire
tunjevina iz konzerve
crni luk
kukuruz šećerac
paprika
biljni kačkavalj
masline
rukola
Priprema:

1/2 svežeg kvasca razmutiti u 280 ml mlake vode , staviti i kašičicu šećera. Kada se kvasac aktivira dodati 1,5 kašičicu soli, 70 ml ulja i 450 gr brašna.Zamesiti meko, glatko testo i ostaviti da odmori dvadesetak minuta.
Premesiti, rasklagijati tanko u oblik kruga. Po želji krajeve malo presaviti. Testo premazati paradajz pireom ili kečapom, ko šta voli. Iscediti tunjevinu od ulja i rasporediti po pici. Dodati kukuruz, tanko sečen crni luk na kolutove, papriku, masline. Odozgo narendati biljni kačkavalj. Peći na 200 stepeni 15 do 20 minuta. Odozgo stavite rukolu po želji i masline.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: