U smesu se dodaje majonez da bi jelo bilo sočnije, a ljubitelji ljutog mogu dodati i malo sosa na bazi čilija.
Jela od milion dolara popularna su u Sjedinjenim Američkim Državama, a nazvana su tako jer su toliko ukusna da se osećate kao milioner kada ih jedete, piše Pun kufer.
Ova pečena piletina jedan je od tih ‘milionskih’ recepata. Baza su mu otkošćena pileća prsa koja se premazuju sirnim namazom i rendanim čedar sirom da bi bila još slasnija.
U smesu se dodaje majonez da bi jelo bilo sočnije, a komadići slaninice za umami ukus i hrskavu teksturu. Ljubitelji ljutog mogu dodati i malo sosa na bazi čilija.
Sastojci:
4 otkošćena pileća prsa
4 deblje kriške slaninice
120 g sirnog namaza
120 g rendanom čedar sira
75 g majoneza
1 kašičica ljutog sosa
1 kašičica belog luka u prahu
so i biber po želji
seckani bademi za posluživanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Otkošćena pileća prsa izlupajte na debljinu od oko 1,5 cm. Posolite ih i pobiberite po želji.
Stavite ih na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
U posudi pomešajte sirni namaz, rendani čedar i majonez. Začinite smesu ljutim sosom i belim lukom u prahu.
Dodajte sitno naseckanu slaninicu i sve dobro promešajte.
Premažite smesu preko površine svih pilećih prsa.
Stavite meso da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok piletina ne bude pečena do kraja.
Poslužite s naseckanim bademima ili mladim lukom.
Pronađite inspiraciju za najbolje recepte na Zadovoljna.rs!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: