Recept za crne palačinke s kremom od sira i višnjama je prava letnja fantazija

Palačinke recept
Foto: Shutterstock

Kremasti maskarpone s umućenom pavlakom i višnjama je letnje osveženje oko kog se motaju palačinke, ali i piškote, keks...

Krem od maskarponea idealan je dodatak letnjim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte ga sa tamnim palačinkama od kakaoa uz višnje iz kompota. Umesto palačinki, uz slasni krem u još bržoj verziji letnjeg dezerta poslužiće i keks ili piškote.

Sastojci za crne palačinke s kremom od maskarponea:

Krem od maskarponea:

250 g maskarponea

250 ml pavlake za šlag

100 g šećera u prahu

korica 1/2 limuna

1 kašika ekstrakta vanile

Palačinke:

150 ml mleka

2 velika jajeta

300 g brašna

400 ml mineralne vode

50 g kakaoa

prstohvat soli

ulje za prženje

višnje iz kompota

Priprema:

Pavlaku za šlag ostavite u zamrzivaču 10 minuta pre pripreme. Miksajte je sa šećerom dok ne dobijete šlag. Maskarpone kratko izmiksajte s ekstraktom vanile i rendanom koricom limuna, pa pomešajte s umućenom pavlakom i prebacite u frižider.

Jaja posolite i izmešajte, pa im postupno dodajte mleko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smesu za palačinke bez grudvica.

Zagrejte ulje na tiganju, pa od smese ispecite palačinke. Kada se ohlade, napunite ih smesom od maskarponea i višnjama iz kompota i poslužite, piše Pun kufer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram