Kremasti maskarpone s umućenom pavlakom i višnjama je letnje osveženje oko kog se motaju palačinke, ali i piškote, keks...
Krem od maskarponea idealan je dodatak letnjim poslasticama – bilo palačinkama ili u kombinaciji sa sezonskim voćem. Isprobajte ga sa tamnim palačinkama od kakaoa uz višnje iz kompota. Umesto palačinki, uz slasni krem u još bržoj verziji letnjeg dezerta poslužiće i keks ili piškote.
Sastojci za crne palačinke s kremom od maskarponea:
Krem od maskarponea:
250 g maskarponea
250 ml pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
korica 1/2 limuna
1 kašika ekstrakta vanile
Palačinke:
150 ml mleka
2 velika jajeta
300 g brašna
400 ml mineralne vode
50 g kakaoa
prstohvat soli
ulje za prženje
višnje iz kompota
Priprema:
Pavlaku za šlag ostavite u zamrzivaču 10 minuta pre pripreme. Miksajte je sa šećerom dok ne dobijete šlag. Maskarpone kratko izmiksajte s ekstraktom vanile i rendanom koricom limuna, pa pomešajte s umućenom pavlakom i prebacite u frižider.
Jaja posolite i izmešajte, pa im postupno dodajte mleko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smesu za palačinke bez grudvica.
Zagrejte ulje na tiganju, pa od smese ispecite palačinke. Kada se ohlade, napunite ih smesom od maskarponea i višnjama iz kompota i poslužite, piše Pun kufer.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: