Recept za minhensku šniclu za koju mnogi tvrde da je bolja od bečke

Minhenska šnicla
Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Meso se pre pohovanja premaže sa dva pikantna namaza.

Minhenska šnicla je zanimljiva varijacija na temu poznate bečke šnicle. Ovaj recept traži dodatak senfa i rena, kojima se premazuju tanki teleći odresci pre nego što se oblože brašnom, jajima i prezlama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatnosmeđu boju.

Umesto teletine možete upotrebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restovanim krompirom ili pireom. Nemci ponekad na tanjir stave i pokoju krišku limuna. Odlično će uz sve to ići i salata, kao i pivo. A ako imate pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu, piše Punkufer.

Sastojci:

8 tankih telećih šnicli

8 kašičica senfa

8 kašičica rena

6 kašika brašna

3 jaja

2 kašike mleka

300 g prezle

maslac (najbolje pročišćeni)

so, biber

Priprema:

Šnicle prema potrebi stanjite tučkom, pa posolite i pobiberite. U tanjir sipajte brašno, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru, a u treći stavite prezle.

Šnicle s jedne strane premažite kašičicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašičicom rena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u prezle.

U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom ubrusu da se ocedi masnoća.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram