Meso se pre pohovanja premaže sa dva pikantna namaza.
Minhenska šnicla je zanimljiva varijacija na temu poznate bečke šnicle. Ovaj recept traži dodatak senfa i rena, kojima se premazuju tanki teleći odresci pre nego što se oblože brašnom, jajima i prezlama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatnosmeđu boju.
Umesto teletine možete upotrebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restovanim krompirom ili pireom. Nemci ponekad na tanjir stave i pokoju krišku limuna. Odlično će uz sve to ići i salata, kao i pivo. A ako imate pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu, piše Punkufer.
Sastojci:
8 tankih telećih šnicli
8 kašičica senfa
8 kašičica rena
6 kašika brašna
3 jaja
2 kašike mleka
300 g prezle
maslac (najbolje pročišćeni)
so, biber
Priprema:
Šnicle prema potrebi stanjite tučkom, pa posolite i pobiberite. U tanjir sipajte brašno, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru, a u treći stavite prezle.
Šnicle s jedne strane premažite kašičicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašičicom rena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u prezle.
U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom ubrusu da se ocedi masnoća.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: