Recept za krompirov hleb s početka 20. veka biće vaš novi izvor zadovoljstva, vitamina B i sitosti

Žut, lep, ukusan i dugo svež.

Jesenji dani idealni su da isprobavate razne recepte za hleb – a nama se posebno dopada hleb sa krompirom, za koji se recept prenosi s kolena na koleno.

Naravno, ivanjički krompir je jedan od najkvalitetnijih u Srbiji, pa je zato najbolje da njega stavite na spisak za kupovinu.

Ukoliko još niste probali krompirov hleb, sad je trenutak.

Sastojci:

1 kg brašna

20 g šećera

malo soli

60 g rastopljenog putera

100 g pečenog pasiranog krompira

2 žumanceta

1/8 l mleka

2 g kvasca

Priprema

Foto: Shutterstock

Umesite tvrđe testo od 1 kg brašna, 20 g šećera, malo soli, u sredini napravite rupu pa dodajte 60 g rastopljenog putra, 100 g pečenog pasiranog krompira, 2 žumanceta, 1/8 l mleka i 2 g kvasca rastopljenog u njemu.

Umesite vrlo tvrdo testo i ostavite na toplom 1 sat da se diže. Testo premažite jajetom i pecite otprilike sat i po, piše Index.hr.

#related-news_0

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram