Žut, lep, ukusan i dugo svež.
Jesenji dani idealni su da isprobavate razne recepte za hleb – a nama se posebno dopada hleb sa krompirom, za koji se recept prenosi s kolena na koleno.
Naravno, ivanjički krompir je jedan od najkvalitetnijih u Srbiji, pa je zato najbolje da njega stavite na spisak za kupovinu.
Ukoliko još niste probali krompirov hleb, sad je trenutak.
Sastojci:
1 kg brašna
20 g šećera
malo soli
60 g rastopljenog putera
100 g pečenog pasiranog krompira
2 žumanceta
1/8 l mleka
2 g kvasca
Priprema
Umesite tvrđe testo od 1 kg brašna, 20 g šećera, malo soli, u sredini napravite rupu pa dodajte 60 g rastopljenog putra, 100 g pečenog pasiranog krompira, 2 žumanceta, 1/8 l mleka i 2 g kvasca rastopljenog u njemu.
Umesite vrlo tvrdo testo i ostavite na toplom 1 sat da se diže. Testo premažite jajetom i pecite otprilike sat i po, piše Index.hr.
#related-news_0
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: