Recept za čupavce: Omiljeni kolač sa kokosom i čokoladom koji se topi u ustima

čupavci
Foto:Shutterstock

Čupavci su jednostavan kolač koji se lako pravi, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana.

Čupavci su kolači bez kojih nekada nije moglo da se zamisli neko slavlje, a bili su nezaobilazni i nakon nedeljnog ručka. Prave se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskoh kolača, onda je ovaj recept idealan za vas.

View this post on Instagram

A post shared by durdica mrak (@durda58)

Sastojci:

Za biskvit:

3 jajeta

10 kašika šećera

13 kašika ulja

100 ml mleka

16 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Za preliv:

150 ml mleka

150 g čokolade

150 g margarina

150 g šećera

100 g kokosa

Priprema:

Ulupajte belanca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno sve vreme muteći. Ulijte mleko I sjedinite.

Dodajte i brašno i prašak za pecivo.

Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Pečen biskvit ostavite da se prohladi, pa tek onda secite.

Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen, dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos, piše Stil.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram