Kad se spoje brownie i baskijski cheesecake, rezultat je ova savršeno čokoladna i kremasta torta

Foto: Unsplash/Pranjall Kumar

Ako ste ljubitelj čokolade i kremastih poslastica, ovo je recept koji vredi isprobati.

Brownie Baskijski Cheesecake kombinuje dva klasična favorita, gusti, sočni brownie i bogati cheesecake krem, pečen u stilu poznate “izgorele” baskijske torte. Rezultat je neverovatna torta punog ukusa, idealna za one trenutke kada vam treba nešto čokoladno, ali drugačije.

Recept je jednostavan, a potrebni sastojci većinom su oni koje već imate kod kuće. Nema potrebe za ukrašavanjem ili dodatnim komplikacijama jer ovaj kolač izgledom i ukusom deluje moćno baš takav kakav jeste, piše Journal.hr.

Recept za Brownie baskijski cheesecake

Sastojci za brownie sloj:

65 g belog kristal šećera

35 g smeđeg šećera

1 jaje

40 g maslaca

65 g tamne čokolade

20 g glatkog brašna

8 g kakaoa u prahu

Sastojci za Basque cheesecake sloj:

300 g krem sira (sobne temperature)

150 g slatke pavlake (33% m.m.)

65 g belog kristal šećera

2 jajeta

120 g tamne čokolade

6 g glatkog brašna

4 g kakaoa u prahu

Priprema:

U posudi penasto umutite beli i smeđi šećer s jednim jajetom dok ne postane svetlo i penasto.

U drugoj posudi otopite čokoladu i maslac na pari, pa smesu umešajte u prethodnu.

Lagano umešajte brašno i kakao u prahu, mešajući tek toliko da se sastojci povežu.

Sesu ulijte u kalup dimenzija 20 x 10 cm, obložen papirom za pečenje.

Za cheesecake sloj: sve sastojke (krem sir, pavlaku, šećer, jaja, otopljenu čokoladu, brašno i kakao) umutite u glatku kremu.

Prelijte cheesecake smesu preko brownie sloja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta. Vrh bi trebalo da bude taman i lagano „podignut”, dok sredina treba da ostane drhtava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram