
Ako ste ljubitelj čokolade i kremastih poslastica, ovo je recept koji vredi isprobati.
Brownie Baskijski Cheesecake kombinuje dva klasična favorita, gusti, sočni brownie i bogati cheesecake krem, pečen u stilu poznate “izgorele” baskijske torte. Rezultat je neverovatna torta punog ukusa, idealna za one trenutke kada vam treba nešto čokoladno, ali drugačije.
Recept je jednostavan, a potrebni sastojci većinom su oni koje već imate kod kuće. Nema potrebe za ukrašavanjem ili dodatnim komplikacijama jer ovaj kolač izgledom i ukusom deluje moćno baš takav kakav jeste, piše Journal.hr.
Recept za Brownie baskijski cheesecake
Sastojci za brownie sloj:
65 g belog kristal šećera
35 g smeđeg šećera
1 jaje
40 g maslaca
65 g tamne čokolade
20 g glatkog brašna
8 g kakaoa u prahu
Sastojci za Basque cheesecake sloj:
300 g krem sira (sobne temperature)
150 g slatke pavlake (33% m.m.)
65 g belog kristal šećera
2 jajeta
120 g tamne čokolade
6 g glatkog brašna
4 g kakaoa u prahu
Priprema:
U posudi penasto umutite beli i smeđi šećer s jednim jajetom dok ne postane svetlo i penasto.
U drugoj posudi otopite čokoladu i maslac na pari, pa smesu umešajte u prethodnu.
Lagano umešajte brašno i kakao u prahu, mešajući tek toliko da se sastojci povežu.
Sesu ulijte u kalup dimenzija 20 x 10 cm, obložen papirom za pečenje.
Za cheesecake sloj: sve sastojke (krem sir, pavlaku, šećer, jaja, otopljenu čokoladu, brašno i kakao) umutite u glatku kremu.
Prelijte cheesecake smesu preko brownie sloja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta. Vrh bi trebalo da bude taman i lagano „podignut”, dok sredina treba da ostane drhtava.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: