Za vreme velikih vrućina žudimo za hladnim i osvežavajućim poslasticama koji se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Čizkejk s borovnicama je takav slatikiš.
Sastojci za čizkejk s borovnicama
Za podlogu:
180 grama čajnog keksa po želji
100 grama maslaca
Za nadev:
250 grama pavlake za šlag
200 grama sirnog namaza
100 grama šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
125 grama borovnica
Priprema čizkejka s borovnicama
U blenderu ili seckalici smrvite keks u prah.
Pomešajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smesu nalik na mokar pesak.
Dobro utisnite smesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
Mikserom umutite pavlaku u šlag.
U posebnoj posudi izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu.
Lagano umešajte šlag u sirni namaz, pa dodajte ekstrakt vanile, piše Zadovoljna.hr.
Prebacite smesu na podlogu od keksa i u nju utisnite polovinu borovnica.
Stavite tortu od sira u frižider na barem četiri sata ili preko noći.
Kriške čizkejka poslužite s preostalim svežim borovnicama.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: