Bingo torta je omiljena na dečjim rođendanima, ali je obožavaju i odrasli.
Otkrijte sve slojeve bogate bingo torte i uživajte u finim ukusima vanile, čokolade i narandže. Bingo! Uzviknuće baš svako ko proba i mali komadić ove bogate, slojevite torte koja u sebi krije omiljeni keks, ali i dve krema.
Bingo rorta – sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
8 kašika mlevenih oraha
1 kašika ulja
1 kašika gorkog kakaa
Za krem od keksa:
350 g mlevenog keksa (petit beurre, plazma)
250-300 ml gaziranog soka od narandže
250 g putera
250 g šećera u prahu
Za krem od pudinga:
3 kesica pudinga od vanile
900 ml mleka
250 g putera
200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Dodatni sastojci:
300 g jaffa keksa
300 g piškota
350-400 ml gaziranog soka od narandže
Za završni sloj i premazivanje torte:
500 ml slatke pavlake
Bingo torta – priprema:
U dubljoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen pa dodajte prosejano brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe pa sve izmešajte. Dobijenu smesu izlijte u kalup za tortu (prečnika 28 cm) koji ste premazali puterom i lagano ga pobrašnili.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 °C i pecite oko 15-20 minuta, odnosno dok kora ne počne da se odvaja od ivice kalupa. Koru izvadite iz rerne i dobro ohladite.
Napravite krem od keksa: sameljite keks pa dodajte gazirani sok od narandže, puter i šećer pa sve mikserom umutite u ujednačen krem.
Napravite krem od pudinga: zakuvajte 700 ml mleka, a s ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Kad mleko provri, ulijte razmućeni prašak za puding i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte penasto umućeni puter sa šećerom u prahu i sve dobro izmikirajte.
Dobijeni krem podelite na dva dela i u jedan deo krema dodajte otopljenu čokoladu.
Složite tortu: prvo na poslužavnik za tortu stavite koru, preko nje ravnomerno premažite krem od mlevenog keksa, onda preko krema složite jaffa keks, preko njega namažite žuti krem, na žuti krem složite piškote umočene u gazirani sok od narandže i na kraju preko piškota premažite čokoladni krem. Dobro ohladite.
Umutite slatku pavlaku pa celu tortu premažite i još jednom dobro ohladite. Pre posluživanja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim elementima, piše Zadovoljna.hr.
Na našem sajtu možete pogledati još recepata za ukusne torte.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: