Torta od sladoleda i keksa je letnji desert koji nam svima treba na visokim temperaturama. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, za ovaj hladni desert nije potrebno pečenje. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.
Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus.
Sastojci za tortu od sladoleda i keksa:
- 250 grama hrskavog keksa
- 3 kaščice rastopljenog putera
- 1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
- 200 grama bobičastog voća po izboru
Torta od sladoleda i keksa – priprema:
- U blender stavite 10 komada keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte puter i miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete smrviti oklagijom.
- Mešavinu keksa i putera sipajte u posudu za pečenje. Na površini posložite osam celih komada keksa.
- Na njih sipajte sladoled i nežno ga rasporedite po površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
- Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po površinskom rubu lima prođite krpom pokvašenu toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na komade, prenosi „Zadovoljna.hr„
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: