Brzi recept za ledenu tortu: Sprema se za 15 minuta i nema pečenja

Recept za sladoled tortu Foto: Danielle Wood / ImageSource / Profimedia

Torta od sladoleda i keksa je letnji desert koji nam svima treba na visokim temperaturama. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, za ovaj hladni desert nije potrebno pečenje. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.

Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus.

Sastojci za tortu od sladoleda i keksa:

  • 250 grama hrskavog keksa
  • 3 kaščice rastopljenog putera
  • 1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
  • 200 grama bobičastog voća po izboru


Torta od sladoleda i keksa – priprema:

  • U blender stavite 10 komada keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte puter i miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete smrviti oklagijom.
  • Mešavinu keksa i putera sipajte u posudu za pečenje. Na površini posložite osam celih komada keksa.
  • Na njih sipajte sladoled i nežno ga rasporedite po površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
  • Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po površinskom rubu lima prođite krpom pokvašenu toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na komade, prenosi „Zadovoljna.hr

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram