Pljeskavice od bundeve: Savršen jesenji ručak koji se sprema začas

Muskatna tikva (Butternut) izuzetno je fleksibilna jesenja namirnica od koje se mogu praviti razna jela - od supa i čorba do ukusnih pljeskavica poput ovih. Pošto bundeva ima prilično neutralan ukus, može se kombinovati sa različitim začinima.

Kombinacija đumbira, cimeta, muskatnog oraščića, karanfilića, kardamona, paprike i kurkume, koja se može naći u severnoafričkoj mešavini ras el hanuta, odlično će se slagati sa muskatnom tikvom. Dajte joj dodatni dašak slatkoće mešanjem sa suvim grožđem.

Za ovaj recept za pljeskavice od bundeve najbolje bi bilo da je narendate unapred, pre nego što je pomešate sa ostalim sastojcima i ispečete u tiganju, piše Pun kufer.

Sastojci za pljeskavice od bundeve:

650 g rendane bundeve

120 g brašna

40 g suvog grožđa

2 kašike sitno seckanog peršuna

1 veliko jaje

1 luk

1 kašičica mešavine začina ras el hanout

½ kašičice belog luka u prahu

½ kašičice crvene paprike u prahu

soli po želji

biljno ulje za prženje

Priprema pljeskavica od bundeve:

Foto: Shutterstock

Umutite jaje sa malo soli i bibera. Pomešajte jaja sa rendanim tikvicama i lukom i seckanim suvim grožđem.

U smesu dodajte brašno, svež peršun, začin ras el hanout, beli luk u prahu i crvenu papriku. Mešajte smesu i ostavite da se ukusi stapaju najmanje pet minuta.

U većem tiganju zagrejte još malo ulja i u njemu pržite pljeskavice. Nekoliko kašika smese stavite na tiganj i oblikujte u krug prečnika oko šest do sedam centimetara. Pecite sa svake strane dva do četiri minuta, dok ne porumene.

Pečene pljeskavice od bundeve poslužite sa malo rendanog sira i malo jogurta ili sa bilo kojim drugim sosom po želji. Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram