Ovaj recept za kiflice se priprema brzo i jednostavno, a pošto je teško zaustaviti se na jednoj, ne bi bilo loše duplirati dozu.
Napraviti dizano testo konkretan je kulinarski izazov, ali s dobrim receptom to je sasvim jednostavan zadatak. Kiflice volimo u raznim varijantama i one su savršen izbor za druženja s prijateljima i porodicom.
U nastavku možete da pronađete recept za punjene kiflice sa sirom blogerke Vere s profila kuhinjica.tc, koje su pohvalili čak i pravi pekari, piše Zadovoljna.hr.
Mekane kiflice punjene sirom – sastojci:
10 g instant kvasca
1 kašika šećera
1 kašika brašna
200 ml toplog mleka
1 jaje
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
400 g glatkog brašna
Za punjenje:
Sveži sir
Za premaz:
1 žumance
1 kašika svinjske masti (može i maslac ili ulje)
Susam
Priprema:
U manju posudu staviti kvasac, 50 ml toplog mleka, šećer i jednu kašiku brašna.
Poklopiti i ostaviti sa strane 10 minuta da se kvasac aktivira.
U veću posudu staviti polovinu brašna, umućeno jaje, ulje i prašak za pecivo.
Sve dobro sjediniti pa dodati ostatak mleka i aktivirani kvasac.
Postepeno dodavati ostatak brašna pa zamesiti glatko testo.
Ostaviti sa strane oko pola sata kako bi testo odmorilo.
Podeliti testo na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo još na četiri dela, kako biste dobili 16 jednakih kuglica.
Svaku kuglicu razvući valjkom za testo, jedan deo iseći, a drugi premazati sirom pa zarolati u oblik valjka.
Premazati mešavinom žumanca i masti (ulja ili maslaca) pa peći oko 20 minuta u rernu zagrejanoj na 200 Celzijusa.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: