Pamuk kiflice: Recept za koji i pekari daju čistu desetku

Kiflice Foto:Shutterstock

Ovaj recept za kiflice se priprema brzo i jednostavno, a pošto je teško zaustaviti se na jednoj, ne bi bilo loše duplirati dozu.

Napraviti dizano testo konkretan je kulinarski izazov, ali s dobrim receptom to je sasvim jednostavan zadatak. Kiflice volimo u raznim varijantama i one su savršen izbor za druženja s prijateljima i porodicom.

U nastavku možete da pronađete recept za punjene kiflice sa sirom blogerke Vere s profila kuhinjica.tc, koje su pohvalili čak i pravi pekari, piše Zadovoljna.hr.

Mekane kiflice punjene sirom – sastojci:

10 g instant kvasca

1 kašika šećera

1 kašika brašna

200 ml toplog mleka

1 jaje

50 ml ulja

1 kašičica soli

1 kesica praška za pecivo

400 g glatkog brašna

Za punjenje:

Sveži sir

Za premaz:

1 žumance

1 kašika svinjske masti (može i maslac ili ulje)

Susam

Priprema:

U manju posudu staviti kvasac, 50 ml toplog mleka, šećer i jednu kašiku brašna.

Poklopiti i ostaviti sa strane 10 minuta da se kvasac aktivira.

U veću posudu staviti polovinu brašna, umućeno jaje, ulje i prašak za pecivo.

Sve dobro sjediniti pa dodati ostatak mleka i aktivirani kvasac.

Postepeno dodavati ostatak brašna pa zamesiti glatko testo.

Ostaviti sa strane oko pola sata kako bi testo odmorilo.

Podeliti testo na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo još na četiri dela, kako biste dobili 16 jednakih kuglica.

Svaku kuglicu razvući valjkom za testo, jedan deo iseći, a drugi premazati sirom pa zarolati u oblik valjka.

Premazati mešavinom žumanca i masti (ulja ili maslaca) pa peći oko 20 minuta u rernu zagrejanoj na 200 Celzijusa.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram