Ova žena pravi najbolji doručak na svetu i evo ga recept

Sian Almond Foto: John Nguyen/JNVisuals / News Licensing / Profimedia

Sian Almond radi u restoranu Pavyllon London, koji nosi Michelin zvezdicu.

Sian Almond je talentovana kuvarica australijskog porekla i trenutno zauzima poziciju Direktorke doručka u prestižnom restoranu Pavyllon London, koji se nalazi u okviru hotela Four Seasons Hotel London Park Lane. Sian je preuzela izazov da preoblikuje doručak i smatra ga „najvažnijim obrokom dana“. Njena želja je bila da doručak u Pavyllonu bude jednako značajan kao večera. U svom radu kombinuje parisku eleganciju, londonsku urbanu estetiku i sopstveni australijski brunch senzibilitet.

Foto: John Nguyen/JNVisuals / News Licensing / Profimedia

Najistaknutiji meni Sian Almond

Pod njenim rukovodstvom, meni za doručak u Pavyllonu postao je kreativan, vizuelno privlačan i instagramičan, što je rezultiralo značajnim rastom interesovanja i rezervacija. Sada se već širom sveta priča da je njen doručak najbolji na svetu.

Foto: John Nguyen/JNVisuals / News Licensing / Profimedia

Neka od jela Sian Almond koja su stekla veliku pažnju su:

Arabic Omelette – složeno jelo sa biljnim začinima, labnehom, sumakom i začinjenim sosom.

Avocado Croast – reinterpretacija klasika: umesto tosta koristi se buterasti kroasan, koji sadrži gvakamole, poširano jaje, rukolu i parmezan.

Kada je reč o njenim tehnikama – Sian je dala savet kako napraviti savršeno kajganu. Ona koristi štapni mikser da dobro izmeša jaja, potom stavi nisku temperaturu i puno putera, što rezultuje glatkom, kremastom teksturom.

Evo jednog inspirativnog recepta za doručak koji je osmislila Sian.

Avocado Croast

Sastojci (za 2 osobe):

1 veći kroasan ili 2 manja, maslacem premazana i pečena

1 zreli avokado

1 poširano jaje po osobi

Šaka rukole

20 g sveže narendanog parmezana

Limunov sok po ukusu

Maslinovo ulje, so, biber

Priprema:

Presecite kroasan (ili kroasane) na pola i blago ga prepecite da dobije zlatnu boju.

U činiji izgnječite avokado s malo limunovog soka, posolite i pobiberite.

Na polovinu kroasana namažite avokado smesu.

Postavite rukolu preko avokada, zatim pažljivo na vrh stavite poširano jaje.

Pospite svežim parmezanom i završite s malo maslinovog ulja.

Servirajte odmah, najbolje toplo, dok je kroasan još hrskav.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Instagram