Sian Almond radi u restoranu Pavyllon London, koji nosi Michelin zvezdicu.
Sian Almond je talentovana kuvarica australijskog porekla i trenutno zauzima poziciju Direktorke doručka u prestižnom restoranu Pavyllon London, koji se nalazi u okviru hotela Four Seasons Hotel London Park Lane. Sian je preuzela izazov da preoblikuje doručak i smatra ga „najvažnijim obrokom dana“. Njena želja je bila da doručak u Pavyllonu bude jednako značajan kao večera. U svom radu kombinuje parisku eleganciju, londonsku urbanu estetiku i sopstveni australijski brunch senzibilitet.

Najistaknutiji meni Sian Almond
Pod njenim rukovodstvom, meni za doručak u Pavyllonu postao je kreativan, vizuelno privlačan i instagramičan, što je rezultiralo značajnim rastom interesovanja i rezervacija. Sada se već širom sveta priča da je njen doručak najbolji na svetu.

Neka od jela Sian Almond koja su stekla veliku pažnju su:
Arabic Omelette – složeno jelo sa biljnim začinima, labnehom, sumakom i začinjenim sosom.
Avocado Croast – reinterpretacija klasika: umesto tosta koristi se buterasti kroasan, koji sadrži gvakamole, poširano jaje, rukolu i parmezan.
Kada je reč o njenim tehnikama – Sian je dala savet kako napraviti savršeno kajganu. Ona koristi štapni mikser da dobro izmeša jaja, potom stavi nisku temperaturu i puno putera, što rezultuje glatkom, kremastom teksturom.
Evo jednog inspirativnog recepta za doručak koji je osmislila Sian.
Avocado Croast
Sastojci (za 2 osobe):
1 veći kroasan ili 2 manja, maslacem premazana i pečena
1 zreli avokado
1 poširano jaje po osobi
Šaka rukole
20 g sveže narendanog parmezana
Limunov sok po ukusu
Maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Presecite kroasan (ili kroasane) na pola i blago ga prepecite da dobije zlatnu boju.
U činiji izgnječite avokado s malo limunovog soka, posolite i pobiberite.
Na polovinu kroasana namažite avokado smesu.
Postavite rukolu preko avokada, zatim pažljivo na vrh stavite poširano jaje.
Pospite svežim parmezanom i završite s malo maslinovog ulja.
Servirajte odmah, najbolje toplo, dok je kroasan još hrskav.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:









